27 януари 2017

Досиета 2016: кримки

След като в предишната статия обърнах внимание на случайните инциденти (като експлозии) предизвикани от хора, сега е време да прегледам и "неслучайните", но не се притеснявайте, няма да ви заливам със депресиращата статистика за кражбите и убийствата в България. Ние си знаем какво е положението. В настоящата статия ще стане въпрос по-скоро за такива криминални прояви, които не са обичайни и стандартни.

Като този идиот от Китай например, който реже цяло дърво, за да открадне един велосипед...Едно заглавие, което предизвика моя смях:

Откриха 370 кг кокаин в завод на Кока-Кола във Франция

А казват, че нямало кока в кока-колата, а ;) ?

*************************

Тази изваяна скала хиляди години е устоявала на природните стихии.


Намира се в Орегон, САЩ....или по-точно намирала се е. През септември вандали я бутнат.


Дори са заснели "геройството" си на видео:Източник

*************************

Една загадка, нещо като подготовка за статията с конспирации, която идва след 2-3 материала. Все повече жители на Филаделфия, старата столица на САЩ, се оплакват, че някой им е откраднал цифрите от номерата на къщите им. Интересното е, че се крадат единствено нули и единици.


За незапознатите - цифрите 0 и 1 се използват в изчислителната техника и са в основата на така наречения бинарен код. Дали това има нещо общо със случая?

Един от крадците е заснет с охранителна камера, но засега полицията не е успяла да го издири.Източник

*************************

Следващата новина е тип "Без коментар".

Някои хора рискуват живота си и се хвърлят сред пламъците на бушуващ пожар, за да спасят някой човек или животно. Е, някои само си въобразяват, че има пожар. Такъв е случаят с този хубавец даден на снимката по-долу. Това е 43-годишният Майкъл Орчард от Ингълуд Драйв, САЩ. Наскоро той употребил наркотика ЛСД и явно под негово въздействие решил, че в къщата на съседа му се е разгорял пожар. Тогава Майкъл се сетил, че съседа му има куче и че е негов дълг да го спаси от огъня.

Майкъл се метнал на автомобила си и с него преминал през оградата на съседната къща. След това решително разбил задната врата. Намерил кучето, грабнал го и бързо го изнесъл на ръце навън.

За това му "геройство" го грози съд.

Източник*************************

Ще завърша все пак с не-толкова смешни като горната новини. Те са от България, няма жертви, няма ограбени или убити и поотделно бих ги подминал като "нищо особено". Но все пак докато подготвях настоящата обзорна статия, се зачудих дали те не са предвестници за нещо по-голямо? Все пак това са само заловените, а колко незаловени има, които правят бомби и продават оръжие? Дали няма нещо да ни изненада през настоящата 2017-та и това този път да не е падналият сняг и пътната обстановка?

Взривно устройство e било намерено и обезвредено в близост до Кооперативния пазар в ж.к. „Люлин 3“. Бомбата е открита в синя барака, изградена преди известно време срещу блок 330 в квартала.

Бараката най-вероятно е незаконна, а местни жители споделят, че срещу построяването ѝ са подавали множество жалби. Според данни на живеещите наблизо във въпросната синя сграда се събирали „съмнителни хора“.

Източник

Какво значи "съмнителни хора"? И как така ще си изградят "барака" насред квартала? Като гледам снимката на сградата, това не е някаква паянтова колиба, както бихме си помислили. От къде са взели материалите за бомбата? И най-важният въпрос - какво са мислили да правят с нея???


Разбиха група за търговия с оръжие в София

Една доста притеснителна новина - никога досега в България не е залавяно такова количество оръжие. Става въпрос за над 60 действащи, годни за стрелба огнестрелни оръжия и амуниции за тях. Основно оръжията са картечни пистолета „Узи“. В добавка са конфискувани и оптически мерници, скимиращи устройства, над 21 000 евро и монети с нумизматична стойност. Арсеналът на тези търговци е достатъчен да се въоръжи един малък отряд, който може да нанесе сериозен удар.

Сред задържаните има и български и чуждестранни граждани. Не е ясно дали крайната цел за пласиране е била България, Западна Европа или Близкият Изток. Вероятно са били готови да продават на всеки, който има пари, независимо с какви намерения ги купува. Чудно ми е от къде самите търговци са се сдобили с пушкалата. А също колко оръжия са продали преди да ги хванат.

Източник 1 и Източник 2

Към тази новина в информационните сайтове се прилага и долната снимка. Явно това е една от задържаните от оръжейната група. Винаги съм си знаел, че русите са опасни мацки.


Отново заловена група за продажба на оръжие в България

Този път задържаните са от Стара Загора - общо петима на брой. Сред арестуваните има бивш полицай и бивш пожарникар, както и работници от оръжейния завод "Арсенал" - предполага се, че именно от там са изнесени оръжията и боеприпасите.

Освен оръжията, при полицейската акция са открити и огромно количество взривни материали. Те са били достатъчни за голям терористичен акт. За боеприпасите вече е била сключена международна сделка. С кого ли?

Източник 1 и Източник 2

1 коментар:

  1. Статиите от обзорната поредица ще продължат до 22 февруари т.е. остават 12 на брой (ако съм ги преброил правилно). Между тях ще има разнородни други материали.

    ОтговорИзтриване