15 януари 2017

Досиета 2016: небесни феномени и странни звуци

Предишната статия от обзора бе посветена на метеоритите, какво по-логично продължение от другите по-земни феномени случващи се в атмосферата на планетата?

На 13 януари една жена от Мичиган, САЩ е заснела кръст от светлина. Поличба някаква? (Източник)


Този февруари странен облак като от пяна се е спуснал над провинция Докала в Мароко. Скептичните обяснения предполагат, че това е морска пяна или пяна от канализацията на някой близък град. Но няма обяснение как те биха се издигнали в небето, та после да се спуснат. Не е ясно дали този случай има връзка със странните звуци чути в района няколко седмици по-рано. Очевидци твърдят, че приличали на звуците издавани при излитането на самолет....само дето продължили повече от 3 часа! (Източник)


И докато сме на тема странни звуци - едно клипче записано на 6 март т.г., в Форт Макмъри, Канада:Нещо отново свързано със звуци, все пак не бях сигурен дали е за тук или за следваща статия от поредицата посветена на инцидентите. Както може би знаете, аз живея в Костенец / Момин проход и това е взето от блога ми посветен на района.

Тази сряда, 27 януари 2016, след 22:00 часа чух доста мощен гърмеж, който много ми напомни на това:


Втора експлозия не последва, а и си помислих, че едва ли някой би работил с експлозиви във военното поделение толкова късно вечер, затова реших, че най-вероятно някой си играе с пиратки, макар и доста мощни. На следващия ден обаче видях, че един приятел и познат ми е писал, той живее близо до поделението. Ето една част от написаното:

"Стъклата на прозорците ми извибрираха, всички аларми на колите пищят. Преди 10-ина дни пак имаше 2 гърма, по същото време, но не бяха толкова мощни"

Така за мен не остана съмнение, че причината за мощният гръм е именно поделението. Ето още информация от свидетели:

"...и преди 10 дни имаше два мощни, след 10 часа. Приятел на баща ми, който живее точно в последните къщи преди поделението, му каза че като излиза да пуши през нощта отвън, се чували удари по метал, сякаш някой кове. В 2-3 часа. Също така и други странни звуци идващи точно от поделението. Странното е че по това време. Единственото логично обяснение което ми хрумва е, пазачите да крадат материали, желязо, ама и те едва ли биха били толкова шумни...."


Какво наистина мътят там?! Някой има ли идея? Не съм голям почитател на конспирациите, но е повече от странно.Да се върнем на визуалните небесни феномени. В Салвадор на 17 април небето се е озарило в червено през нощта. Дали някой прави някакви тестове в атмосферата? (Източник)


Не може да пиша статия за небесните феномени и да пропусна странните валежи. Имаше няколко и през изминалата година. Ето един пример от Шотландия.

Сутринта на 11 август, жителите на Абърдийншър (Aberdeenshire) са открили в дворовете си множество мъртви риби. Как са се озовали там не е ясно. Една теория е, че са вдигнати от торнадо директно от водата и са стоварени в града. (Източник)Следва един мираж от езерото Супириър в Северна Америка. Призрачен кораб?От визуалните феномени да се върна отново на звуковите, макар и този път не в атмосферата, а в морските дълбини.

Местните ловци и рибари живеещи в отдалечената канадска общност Нунавут се оплакват, че странно "бибиткане", "жужене", "тиктакане" е прогонило морския дивеч от района, в който ловуват. Става въпрос за протока Хекла и Фюри (Fury and Hecla Strait).


Теории за чуваните от време на време странни звуци не липсват. Паднало НЛО, корпорации търсещи природни ресурси, дори изгубена атомна бомба на САЩ.


Водолази се спуснаха до източника на странните звуци и описват нещото като някаква машинария (НЛО?). Повече проучвания властите едва ли ще правят, за тях е важно, че не е бомба, пък каквото ще да е, дори и кораб на извънземни... // Източник

Следващата новина е от ноември. Над село в северен Уелс се е появил интересен атмосферен купол. Наблюдаван е в продължение на около 10 минути, след което е взел да се разсейва. В Интернет веднага са започнали дивите спекулации - извънземни, правителствен експеримент и т.н. Един метеоролог обаче дава по-земно обяснение. Според него под "купола" има източник на топлина - стопанска постройка или воден басейн с по-топла вода. Издигащият се топъл въздух е предизвикал нещо като мъгла. (Източник)ПОДОБНИ СТАТИИ:
Странни облаци

Няма коментари:

Публикуване на коментар