13 януари 2017

Досиета 2016: метеори

Темата за космоса съвсем не е изчерпана. Отделям в специална статия метеорите, които преминават през земната атмосфера и често пъти дори падат на повърхността на планетата.

В началото на февруари се появи тази новина:


А в края на същия месец "Sky News" съобщи, че на 620 мили от брега на Бразилия, над Атлантическия океан е избухнал ярък метеор, който е освободил енергия еквивалента на 13 000 тона тротил, колкото е била мощта и на атомната бомба хвърлена над Хирошима. Този инцидент е най-сериозният с такъв характер от падането на Челябинския метеорит през 2013. Добре, че метеорът е избухнал над океана, иначе щеше да е международна новина, а не както сега - да се забелязва липса на внимание. Друг вариант е историята да не е вярна, това също би обяснило липсата на отразяване. Надявам се "Sky News" да са достоверен източник в случая. (Източник)

Следващото видео е заснето на 17 май в 00:48 ч. Болид осветява небето над Монреал, Канада. (Източник)Друго клипче - от Индия, което е заснето вечерта на 20 май. Вижда се някакъв горящ и разпадащ се обект в небето. Възможно е да е падащ космически боклук, но според сайта Satview.org, на 20 май не е имало обратно навлизане в земната атмосфера на изкуствени тела.В този период (17-20 май) има много подобни клипове. Отделно от това на 19 май в Средиземно море пада един египетски самолет (вероятно това ще е включено в друга обзорна статия - тази посветена на инцидентите). Някои хора направиха веднага връзка и изказаха версията, че полет MS804 е ударен от метеорит. Склонен съм да призная, че има вероятност това да е причината за авиокатастрофата. Ето още клипчета от май, изглежда Земята е преминала през някакъв метеоритен поток.

На 17 май този болид е заснет над САЩ:По-малко от 24 часа след това, нещо подобно е заснето и над Аржентина:През следващите месеци също не липсваха подобни видео клипове. Аризона, 2 юни, около 4:00 сутринта:Зловещ инцидент от Тайланд от средата на лятото. Каменен къс, за който се предполага, че е метеорит, е разбил покрива на една възрастна двойка, след това е ударил снимка на монах на стената. Заради това последното, нищо чудно някой да каже, че лично дяволът е пратил скалата. Инцидентът се е случил в 7:26 на 28 юни. По това време съпрузите на 65 и 75 години тъкмо закусвали. След като уцелил монашеското изображение, метеоритът се разбил на 5 отделни парчета на пода, които парели. Най-голямото от парчетата е с размерите приблизително на яйце и тежи 300 грама.

Първоначално възрастната двойка си помислила, че става въпрос за вандализъм, но съседите видели просветване в небето по това време и чули силен гръм. Парчето е занесено на експерти, които са потвърдили, че е метеорит.

(Източник)

Друга новина от септември:

Огромен метеор премина над Австралия

Декември:

Мистериозно огнено кълбо премина в небето над Испания

На 12 декември в китайско селище е паднал неидентифициран обект, който е прогорил дупка в земята (източник).Подобна новина, но от Колумбия. Ярко огнено кълбо е осветило нощното небе на 16 декември (източник).Следва едно невероятно видео. Какъв е този странен кръг появил се в нощното небе на Калифорния? Портал към други измерения? Според учените той се е образувал от изгорял в атмосферата метеор. (Източник)Не само на Земята падат метеорити:

"Curiosity" намери странен метеорит на Марс


От известно време имам чувството, че такива явления зачестяват. Все по-често метеори прелитат през земната атмосфера или падат на земята. Имам чувството, че нещо запраща всичките тези малки космически тела към вътрешната част на Слънчевата система. Утрешната статия ще е за едно събитие, което се очаква да се случи след един милион години, но може би вече виждаме последиците от него?

Няма коментари:

Публикуване на коментар