11 януари 2017

Досиета 2016: космос

Първата статия от настоящата обзорна поредица бе посветена на феномена НЛО, съвсем естествено и логично е да продължа с необятния космос над главите ни.

Доста научни открития бяха направени през изминалата година, макар и да няма нищо крайно сензационно. Все пак стъпка по стъпка ще разгадаем тайните на Вселената (ако не се самоунищожим преди това).

Открита е най-мощната свръхнова, 570 милиарда пъти по-мощна от Слънцето

Астрономи откриха доказателства за девета планета в Слънчевата система

Моят коментар относно горната новина: През 1983 година НАСА официално обявява, че са открили нова планета. Само няколко седмици по-късно всичко е отречено. Долното видео (едно от малкото стойностни видеа на измамника "secureteam10") разказва за този случай. Ако и този път отрекат, ще е много съмнително. Как тогава да не вярваш, че крият от нас съществуването на "Планетата Х" наричана още Нибиру?Една хипотеза свързана с предполагаемата девета планета в нашата слънчева система:

Слънцето е откраднало Деветата планета от друга звезда

Астрономи от Франция и Швеция предполагат, че тя е била част от друга звездна система.

Междувременно попаднах на това:

Млечният път и Андромеда вече са се сблъсквали

Позволете ми чисто спекулативно да обединя двете новини - защо да не си представим, че Планета 9, не е просто открадната от друга звездна система, ами направо от друга галактика - Андромеда? Не е ли страхотно!

А в нощта на 8-ми срещу 9-ти април бе направена сериозна крачка по пътя на частното овладяване и изследване на космоса. SpaceX най-после сполучливо приземи ракета за многократна употреба.

SpaceX този път успяИнтересна новина от Марс. Марсоходът "Опортюнити" на НАСА е бил преследван от вихрушка позната като "прашен дявол" (източник):


Нека отново да дам свобода на фантазията си. В Бразилия има една легенда, че "прашните дяволи" са вид духове. Което какво ще рече? Че на Марс живеят духове!

А апаратът на НАСА "Джуно" (на български наричан и Юнона) след дългогодишно пътешествие достигна до Юпитер в началото на юли.

Човечеството достигна Юпитер чрез сондата "Джуно"

Надявам се на велики открития (които да ни ги кажат, а не да ги скрият за пореден път).

Ето едни от първите звуци записани от "Джуно":На разстояние четири светлинни години в орбитата на Проксима Центавър бе открита нова планета с кислород.

На първи септември се случи ето това, пътят към космоса няма да е лесен:

Експлозия на стартова площадка на ракета SpaceX

При този инцидент, освен самата ракета-носител, е унищожен и сателитът, който тя е трябвало да изведе в космоса. Той струва 95 милиона долара и е собственост на Фейсбук (да, ФБ щеше да си има собствен сателит!). Притежателят на Фейсбук Марк Зъкърбърг е казал, че е "дълбоко разочарован" (източник).

"Дълбоко разочарован".....представям си това да се беше случило в България. Един едър бизнесмен да съсипе техника за милиони на друг. Досега щеше да има поне 5 престрелки (най-вече в Слънчев бряг), две стрелби с гранатомет, няколко палежа...

Видео от инцидента:И един друг провал:

Космическият модул "Скиапарели" се е разбил на МарсЗавършвам обзора с нещо от месец декември. Както може би знаете, за Марс съществува виртуална карта съставена от сателитни снимки подобна на "Гугъл Земя". Наскоро един испанец е открил нещо странно чрез картата - три подобно изглеждащи възвишения на почти равно разстояние.Някои хора веднага решиха, че това са изкуствено създадени кули и дори нарисуваха 3D модел. Е, съмнявам се в действителност да изглеждат точно така.


(Източник)

Няма коментари:

Публикуване на коментар