09 януари 2017

Досиета 2016: НЛО и извънземни

Започвам една доста дълга поредица, в която ще представя всичко, което ми е направило впечатление през изминалата 2016-та година. Първата статия е посветена на неидентифицираните летящи обекти и извънземните. Не е случайно, че започвам именно с тази тема. Някога, през далечната 2009 започнах да списвам блога "Мистерика" именно с идеята да пиша основно за НЛО, космоса и извънзенчемните същества. Всичко останало (духове, криптиди и т.н.) бе второстепенно и по-скоро за допълнение. Постепенно обаче през годините отворих съзнанието си и за други паранормални феномени, дори преживях някои неща. И все пак, като почит към корените на "Мистерика", нека първо видим какво се случи през изминалата година на извънземния фронт.

Това, което НЕ се случи е, че за поредна година нямаше официални разкрития за извънземни посещения на Земята. Не че съм очаквал, но една такава новина щеше да спомогне 2016-та да се запомни като добра година.Нещата иначе започнаха интересно. Ако не друго България влезе в световните новини с нещо любопитно (обикновено в новинарските хроники присъстваме само с лоши събития). На 15 януари, се появи тази новина в един български сайт:

Изтребители преследваха НЛО край Нова Загора


Няколко часа по-късно новината бе подета и от много чуждестранни НЛО и паранормални сайтове. Стигна дори до един от най-добрите - Mysterious Universe.

Също в началото на годината открих един на пръв поглед много добър Юрюб канал с невероятни НЛО-видеа. Той носи името "secureteam10" и към момента има над половин милион абонати. Ето едно видео, за което се твърди, че е заснето на 4 януари:За жалост бързо установих, че много от клиповете са доказани измами. Много други НЛО-изледователи, за които истината е по-важна от разпространяването на сензации, нагледно показаха за повечето клипове на "secureteam10" къде точно се вижда, че е манипулирал кадрите. Ето един пример:Затова, ако в Интернет попаднете на видео с тъмно лилаво лого на извънземно лице в долния ляв ъгъл, да знаете, че вероятно е фалшиво.


Следва една снимка за която съм раздвоен. 50 на 50 смятам, че е фалшива. Както се казва - твърде е добра, за да е истинска, но пък е публикувана в "The Huffington Post", едно издание, което смятам за сравнително достоверно. Един шотландец се е прибирал към вкъщи вечерта на 28 февруари, когато внезапно се появил странен апарат в небето. Било е около 23:00, но НЛО-то е светело и човекът е успял да го заснеме. (Източник)Следващото видео е от Феърбанкс, Аляска и е заснето на 13 май. Изгледайте го цялото, това не е просто мигаща светлина в небето, това е светлина от която се отделят други светещи обекти.Ето и едно видео от вулкана Попокатепетъл в Мексико заснето на 19 юни. Какви са тези светещи обекти?Следва една уж незначителна новина от средата на годината, от която обаче може би можем да си направим някои интересни заключения. Както вероятно знаете, големите букмейкъри организират залагания не само за спортни състезания, ами и за всякакви други неща. Като се почне от това кой ще е следващият президент на САЩ и се стигне до въпроса "ще разкрият ли световните лидери истината за извънземните до края на 2016 година?".

Понеже става въпрос за пари, букмейкърите много добре проучват шансовете за всичко и дават съответните коефициенти. За един предстоящ футболен мач следят какво е моментното състояние на отборите, има ли контузени и наказани играчи, сравняват статистиката за предишните срещи между двата отбора и т.н. При промяна на някои от факторите веднага изменят коефициентите за равен резултат или за победа на единия или другия отбор.

Същото е и при останалите залагания. Ето, че букмейкърите от Уилям Хил драстично са намалили залога за споменатия по-горе въпрос за извънземните. Досега е бил 1 към 1000 (тоест ако заложиш един долар и истината бъде разкрита до края на годината, ще вземеш 1000). Новият коефициент е едва 1 към 25! Явно букмейкърите са преценили, че шансовете за такова сензационно разкритие са нараснали значително.

(Източник)

Друга новина, също от средата на годината, но много по-зловеща. В началото на месец юли при "мистериозни обстоятелства" е загинал паранормален изследовател от Индия. Властите обаче твърдят, че става въпрос за самоубийство. Гаурав Тивари е бил едва на 32 години.

Подобно нещо се е случило и в Полша. Починалият се казва Макс Спиерс и също не е много възрастен. Отново полицията твърди, че става въпрос за самоубийство, въпреки няколко съмнителни обстоятелства.

Спиерс е бил инвалид придвижващ се с количка. Той е намерен в неестествена поза - с крака под леглото и глава върху инвалидната количка. Кой се самоубива така? Освен това наблизо е открита кръв, която изглежда не е неговата. Материалите и разработките на тема НЛО са липсвали от апартамента, но пък ценните вещи са недокоснати.

Двамата починали изследователи, от ляво е Спиерс, а от дясно Тивари:


(Източник)

Следва информация за едно събитие, което съжалявам, че съм го пропуснал - на 15 и 16 октомври в Ямбол се е провела НЛО конференция, която дори е имала подкрепата на НАОП - гр. Ямбол (местната обсерватория) // Източник

Ако знаех предварително щях да си помисля дали да не посетя това събитие, можехме дори да се организираме като група с други читатели на "Мистерика".


Нещо леко смешно. Самата конференция е била безплатна, но се е предвиждало да има по-късно и един платен семинар с гост от САЩ. Цената на билета за него е била 130 долара. (Източник)

Ето какво е трябвало да включва той:


Не е изненада, че няма нито един закупен билет. Кой българин би дал 130 долара за това да му говорят за медитация, дишане и осъществяване на контакт от пети вид с други форми на съзнание?!


****************************

Е, хареса ли ви настоящата подборка? Твърде дълга ли бе? Можете ли да издържите още над 20 подобни обзорни статии? Не се шегувам! Много неща ми направиха впечатление през изминалата 2016-година.

5 коментара:

 1. Не, не са ми интересни такива дълги обзорни статии, тази само я прегледах. Чакам по-кратки, конкретни материали и особено читателски истории.

  ОтговорИзтриване
 2. На мен пък статията ми беше много интересна, с нетърпение чакам още подобни статии.

  ОтговорИзтриване
 3. Точно такива дълги статии харесвам. Продължавай в същия дух;)

  ОтговорИзтриване
 4. Добре си е статията, като останалите в блога. А за следващата конференция, ако има, съм съгласен да се съберем и да отидем.

  ОтговорИзтриване