23 декември 2016

Едно от най-странните съвпадения

На 5 декември 1664 край северните брегове на Уелс потъва кораб. Един единствен човек оцелява и успява да доплува до сушата. Той носи името Хю Уилямс.

Точно на 5 декември, но през 1785 на същото място отново потъва кораб. Ще кажете, не е нещо необичайно на едно и също място в един и същи ден да потънат различни кораби. Особено ако мястото се слави с опасни течения, чести бури и назъбени скали. Да, това само по себе си не е странно. Странното е друго - отново има само един оцелял и той отново се казва Хю Уилямс.

Историята обаче съвсем не свършва до тук. 75 години по-късно, на 5 декември 1860 отново един кораб потъва там. Предположихте ли вече, колко хора са оцелели и как са се казвали? Правилно, имало е точно един оцелял и той се е казвал Хю Уилямс.

Повече от странно съвпадение!

3 коментара:

  1. Забил е диска, нещо... Replay, replay

    ОтговорИзтриване
  2. Една идея, която възникна докато си говорех с читател. Тримата оцелели всъщност са един и същ безсмъртен човек на име Хю Уилямс! Нещо като митичния граф Сен Жермен.

    ОтговорИзтриване
  3. Всъщност, четох за тази история и другаде - при последното потъване оцелелите са двама, чичо и племенник, но и двамата се казват Хю Уилиамс ;)

    ОтговорИзтриване