21 декември 2016

Нов случай на демонични черни очи. Има ли тенденция?

Струва ли ви се, че напоследък в "Мистерика" се появяват доста често материали свързани с така наречените "деца (понякога и възрастни) с изцяло черни, демонични очи"? Аз самия, като автор в блога, имах такова усещане и реших да преброя статиите. Оказах се прав - през 2016 съм публикувал цели 9 материала с етикет "Хората с черни очи", с настоящата статия те стават 10. Затова реших вместо да преразказвам поредната история, да направя един от така любимите ми диви анализи, в които (признавам си - малко спекулативно) свързвам наглед несвързани неща. Спойлери - ПОЛИТИКА!!!

Първо, самият нов случай.

Аз живея във Фарго, Северна Дакота, САЩ. Зимите тук може да са брутални. Моят съпруг е шофьор на камион и разнася товари на дълги разстояния, затова аз често съм сама вкъщи. Една утрин бях навън и ринех снега пред нас, все още продължаваше да вали. Около час се занимавах с това, след което реших да вляза вътре за чаша кафе. Оставих лопатата за сняг до верандата.

Излязох отново след 15 минути, но лопатата я нямаше. Погледнах надолу по алеята водеща към пътя (ние имаме много дълга алея - към 60 метра). Видях, че в края ѝ, до пощенската кутия някой рине сняг. Тръгнах към него, видях, че има стъпки в снега - стана ми ясно, че този, който в момента рине сняг, го прави с моята лопата. Но защо?

Бях на около 6 метра от човека и се провикнах "взел си ми лопатата". Нямаше отговор. Доколкото можех да преценя от дългите руси коси, това бе жена. Бе облечена в тъмно сиво яке, не носеше шапка. Провикнах се отново - "какво правиш?". Тя се обърна и ме погледна - почти припаднах. Лицето бе тинейджърско, бяло като алабастър, но очите ѝ бяха абсолютно черни от край до край! Не каза нито дума. Пусна лопатата и продължи да ме гледа. Тогава все пак произнесе нещо с много мек глас - "имам нужда да ми помогнеш".

Стоях като ударена от гръм и дори почувствах състрадание към нея. Вдигнах лопатата и я попитах какъв е проблемът. Отново тя не каза нищо в продължение на няколко секунди. След това попита - "може ли лопатата?". Аз отговорих - "може да я използваш след като аз приключа, това устройва ли те?". Детето каза "Благодаря", обърна се и тръгна надолу по улицата. Вървеше без да се спира, гледах я докато се изгуби сред падащия сняг.

Това чернооко момиче никога не се върна за лопатата и продължавам да нямам идея защо ринеше снега пред алеята ни. Разказах на съпруга ми за инцидента, когато се върна след път и той каза, че е чувал за тези хора с черни очи, но не подозирал, че ги има и във Фарго. Попитах го къде е чувал, че се навъртат и той каза, че повечето инциденти са в Калифорния, но имало няколко и в други щати. Някои колеги шофьори са виждали такива странници, но той лично не бил.

Аби


******************************************

Нещо малко на шега. Една от скептичните теории е, че съвсем нормални деца си купуват четни лещи (продават се такива) и нарочно плашат хората. Сигурно има такива, но най-много някой път някой да си пострада, заради неудачната шега. В този смисъл, ако момичето от горната история е била нормално дете правещо номер, тя е имала късмет, че жената е реагирала доста спокойно и не я е задумкала с лопатата.

Сега обаче ще превключа на едни предположения, които въобще няма да са смешни. През октомври т.г. публикувах тази история:


В нея свързах зачестилите появи на странници с демонични изцяло черни очи (както и на други паранормални същества) с увеличаващата се нестабилност в света и нарастващото безпокойство сред хората. Дори в края на материала попитах следното:

Дали подобни случаи ще зачестят по целия свят след някой и друг месец, когато евентуално Доналд Тръмп бъде избран за президент на САЩ?Оказах ли се прав? След филипинския случай съм публикувал цели 4 истории за срещи с хора с черни очи, за сравнение - за цялата 2015 са 4, през 2011 и 2012 няма нито един. Вярно, не всички от публикуваните статии разказват за скорошни случаи, някои от описаните истории са от преди години, но пак подкрепят тезата, че в момента случаите са повече. Хората си припомнят стари свои преживявания и ги разказват, защото сега много се шуми за децата с черни очи.

А имаше време, когато се питах дали феноменът не отшумява, дали всичко не е изцяло градска легенда, един вид мода. Дори написах следното:

Преди няколко години едни от най-популярните паранормални истории бяха свързани с така наречените "деца с черни очи" (без никакво бяло). От известно време обаче не съм попадал на нови и добри истории.

Това е цитат от тази статия от 2015:

Деца с черни очи - един сериозен изследовател

2017 се очертава да бъде дори още по-лоша от 2016 (и не, не само заради новоизбрания президент на САЩ - Доналд Тръмп). Дали ще се появят още повече подобни истории като горната? Дали ТЕ (които и да са това "те") са тук, за да черпят енергия от отрицателните ни емоции и човешкото страдание? Все пак описаната история е доста миролюбива - "детето" не напада никого, не се държи заплашително. Може би това ще е една от последните мирни срещи с "другите", от тук нататък те ще смучат човешките души...

Не исках да ви плаша, весели коледни и новогодишни празници :)


ПОДОБНИ СТАТИИ:
Смърт след среща с деца с черни очи
Хора с черни очи в старовремски автомобил

Няма коментари:

Публикуване на коментар