11 декември 2016

Теория: ние живеем в извънземно същество

От няколко години е много популярна теорията, че живеем в нещо като компютърна симулация (тип "Матрицата"), дело на извънземни създания. Е, най-новата теория направо твърди, че живеем в самите извънземни т.е., че самата наша Вселена е извънземно същество.

Не мога да кажа, че съм много изненадан от тази хипотеза. След като някои мислят, че Земята е жива, защо и Вселената да не е жива:

Хипотетични форми на живот: Гея

Новата хипотеза е изказана от Калеб Шарф от университета Колумбия в Ню Йорк, САЩ. Според него това, което мислим за физични закони всъщност са признаци на живот, толкова сложни, че дори не можем да ги различим като такива.

Източник

Замислих се - биологията потвърждава, че няма пречка едни живи същества да живеят в други, в нас има множество микроби. Дали обаче те осъзнават, че се намират в друг жив организъм? Освен това, ако теорията на Шарф е вярна, има ли начин да се прехвърлим в друг извънземен домакин (друга вселена)? Хората си разменят вируси и бактерии по въздушно-капков път, като се докосват и т.н. Какво точно трябва живите вселени да правят, че микробите (ние) да бъдем запратени в нова приемна среда? Не ми се мисли....


ПОДОБНИ СТАТИИ:
Видели ли са руснаците ангели в космоса?
"Нови хоризонти" се приближава към мистериозен червен обект
Да разпространим живота в Космоса...чрез мъртви космонавти

5 коментара:

 1. Има една пречка за тази теория. Вселената ни е толкова стара, че едвали има някое същество , дори и извънземно, чийто организъм да е толкова перфектен, че да живее толкова дълго.
  Макар, че ако е вярно дали разрастването на вселената е порастването на организма. Ако е така значи организма е все още млад или расте през целия си живот. Дали физичните закони при толкова отромни тела ще са различни. На какво съществуват, за да могат да си намират храна или енергия по- някакъв начин. Колко бързо се движат, за да не изглеждат поради размерите си замръзнали в пространството?
  Това е една доста интересна тория.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Напълно е възможно времето за един такъв хипотетичен огромен извънземен организъм, да не тече по същия начин, както за нас - т.е един милиард години за нас да са няколко минути за него.

   Изтриване
 2. Ще изкажа дори по-смело твърдение - ние не просто сме част от жив организъм, ами сме част от неговата чревна микрофлора!

  ОтговорИзтриване
 3. Радвам се, че статията ви заинтригува :) А чревната микрофлора е много важна, не е обида, ако сме тези, чиято ултимативна цел е да унищожим и разградим всичко вредно за Вселената.

  ОтговорИзтриване
 4. Ще е готин сценарии на филм но иначе е нелепа теория:)

  ОтговорИзтриване