02 декември 2016

Когато стените кървят

Кой е най-страшният феномен свързан с прокълнатите къщи? Необяснимите звуци? Самоволното включване и изключване на лампите? Преместващите се предмети? Какво да кажем за течащата от стените кръв? Признавам си, не знаех че има реални описани такива случаи, виждал съм такива сцени по филми на ужасите, но мислех, че специално това е художествена измислица за засилване на ефекта.

Във филма "The Amityville Horror" (1979) има такава сцена. Случилото се в Амитивил е истинско и споменатият филм се рекламира с твърдението, че описаните събития са достоверни. Специално за кървавите стени малко са поизменили нещата. В оригиналния разказ на очевидците се казва, че всъщност от стените се е процеждала нещо като зелена каша.

Въпросната сцена от игралния филм:А ето и няколко случаи, за които наистина се твърди, че кръв е текла от стените.

Къщата на Талман в Уисконсин. През 1988 семейството живеещо в тази къща купува двуетажно легло, което се оказва прокълнато. Девет месеца те са тормозени от паранормална активност. Виждали са какво ли не - от духове до течаща от стените кръв. В крайна сметка напускат жилището.

За семинарията Меринол в Илинойс се твърди, че е обитавана от дух на монах, който се обесил в камбанарията. Хора твърдят, че именно в тази кула са виждали кръв да се процежда от стените.

Друга история разказва как в Питсбърг едно семейство било тормозено от демон познат като Демона от Браунсвил Роуд. Освен всичко друго, отново имаме кървящи стени.

През 80-те в Сан Педро полтъргайст е тормозил едно семейство. В интерес на истината "кървящите стени" са им били най-малкия проблем. Полтъргайстът е проявявал изключителна агресия. Физически е атакувал хората и дори се е опитвал да ги обеси.

Друг случай от Америка е описан в броя от 11 септември 1987 на вестник "The Register-Guard newspaper". Уилям и Мини Уинстън са възрастна двойка на 79 и 77 години съответно. Те се обадили в полицията след като окрили кръв по пода и стените на дома в който живеят от 22 години. Лабораторните тестове потвърдили, че това наистина е човешка кръв. Странното било, че тя била нулева група, а двамата старци били с група А. Въпреки всички усилия на полицията, така и не се установява от къде е дошла кръвта.

Най-новият случай е от Оклахома. През 2015 чернокожо семейство видяло, че по една стена тече кръв. Това обаче не се оказало полтъргайст. Съседът им от горе бил умрял - паднал и си ударил главата. Именно неговата кръв се процеждала.Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
От архивите: полтъргайст в Ирландия (1910)
Истински зловещи истории - част I
Истински зловещи истории - част II

Няма коментари:

Публикуване на коментар