24 ноември 2016

Истински зловещи истории - част IV

Юли 1976, Чоучита, Калифорния, САЩ. 26 деца на възраст между 5 и 14 години се прибират от училище с училищния автобус. Остават само два дни до ваканцията и настроението е приповдигнато. Тогава обаче автобусът списа, защото автомобил тип ван прегражда пътя. Бързо се появяват и няколко въоръжени мъже, които натъпкват децата и шофьора на буса в два вана и ги возят на някъде в продължение на 11 часа под парещото слънце.

Спират в каменна кариера в Ливърмор, на повече от 160 километра от Чоучита. Похитителите записват имената, възрастта, адреса и номера на домашния телефон на всяко дете. Също така вземат и по парче от дрехите на всеки. След това нареждат на децата и шофьора да влязат в друг ван скрит в изкоп.

Прекарват 16 часа в тази своеобразна гробница. Оставена им е малко храна и няколко матрака, няма никаква вентилация. Тогава Едуард Рей, шофьорът на училищния автобус, и няколко от по-големите деца измислят план как да се спасят. Натрупват матраците един върху друг и достигат до тавана на возилото. Успяват да махнат една метална плоскост и след това да си прокопаят път до повърхността. Всички избягват.

Властите бързо залавят похитителите позволили си да заровят живи децата в земята, още повече, че единият е син на собственика на каменната кариера. Общо на брой това са трима, всички от богати семейства. Мотивите са им странни, всичко прилича на опит за отвличане и искане на откуп, но защо им е трябвало при положение, че са били достатъчно богати?

Днес толкова десетилетия по-късно някогашните деца все още страдат от преживяното. Една жена, вече на близо 50 години, разказва, че продължава да спи на запалена лампа и има кошмари.

Ванът-гробница в който са били затворени децата по време на изкопаването му от властите:


Източник

1 коментар:

  1. Izvinqvam se za latinicata.
    Naskor, gledah seriq na hawaii 5-0,
    koqto otrazqva sluchiloto se s decata.

    ОтговорИзтриване