22 ноември 2016

Истински зловещи истории - част III

Опасно ли е посещаването на обладани от духове стари къщи? Много пъти съм казвал, че тези занимания крият своите опасности и те често са от доста земен характер.

През август 2006 група момичета от горните класове в град Арлингтън, Охайо, САЩ се чудят какво да правят. От скука решават да посетят "призрачната къща". Изоставена постройка, за която се носят легенди. Тя дори се намира на подходящо място - точно срещу гробището.

Едва направили няколко крачки и се чува изстрел, едно от момичетата се строполява на земята, уцелена в главата. Оказва се, че къщата съвсем не е изоставена. Там от години живее Алън Дейвис (на 41 г.) и майка му. Просто той никога не си е правил труда да поддържа къщата и двора си и затова на всички мястото им е изглеждало като запуснато и обсебено от привидения.

На Алън му е било писнало постоянно да идват в двора му разни търсачи на силни усещания и затова през въпросната нощ той взема карабината си и както той твърди, стреля във въздуха, за да прогони натрапниците, не бил искал да наранява или убива никого. Хм, нямаше ли да му е по-лесно и да е по-безопасно просто да бе окосил тревата и стегнал оградата? Можеше и да сложи предупредителен знак, така на хората щеше да им е ясно, че къщата не е изоставена.

17-годишното простреляно момиче като по чудо оцелява, но сами можете да се досетите, че възстановяването от огнестрелна рана в главата не е лесно.

Полицията заключава, че децата не са извършили "нахлуване в чужда собственост", защото по време на изстрела, дори не са били стъпили все още на моравата пред къщата, били са извън имота. Дейвис е осъден на 19 години затвор. През 2009 майка му умира, а през 2013 "прокълнатата къща" е купена от нови собственици. Те променят мястото до неузнаваемост и днес вече този прякор не е валиден.

Изглед от 2007:


Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар