25 ноември 2016

Мистериозни звуци от дълбините край Канада

Тази статия я подготвям 20 дни преди самото ѝ публикуване в блога. Дали междувременно канадските военни ще са разбрали причината за тези мистериозни звуци? Обещали са да разследват, но ще видим дали ще има развитие по темата или всичко ще бъде потулено отново. През тези 20 дни ще добавям всичко ново за случая. Погледнете в края на статията - пише ли нещо като "Обновление"?

Местните ловци и рибари живеещи в отдалечената северна общност Нунавут се оплакват, че странно "бибиткане", "жужене", "тиктакане" е прогонило морския дивеч от района, в който ловуват. Става въпрос за протока Хекла и Фюри (Fury and Hecla Strait).


Този пролив лежи на миграционния път на някои китове и тюлени и точно сега водата и бреговете трябва да гъмжат от тях. Но няма нито едно животно.

Теории за чуваните от време на време странни звуци не липсват.

Според някои за "бибитканията" е виновна корпорацията Baffinland Iron Mines Corporation. От тази фирма действително преди време са правили сонарни проучвания на друг район в близост, но твърдят, че сега не провеждат никакви изследвания. Дори нямат разрешително от властите за каквито и да било проучвания.

Друга теория, популярна сред коренните жители е, че това е отмъщение на "Грийнпийс". През 70-те и 80-те години на ХХ век е имало противопоставяне между индианците и екозащитниците от организацията, които са настоявали ловците да спрат да убиват тюлени. Конспирацията твърди, че водолази на "Грийнпийс" са оставили някакво устройство на дъното, което прогонва животните и хората няма какво да ловуват. Набедените екоактивисти категорично отричат да са направили такова нещо - това е и против принципите им - да навреждат на хора и животни.


Източник

Съществуват и други доста по-диви теории.

Някои твърдят, че звуците идват от потънало НЛО. Нещо подобно на знаменития случай от Шаг Харбър. Кратка информация за него съм дал тук:


4 октомври 1967, Шаг Харбър, Нова Скотия. Най-забележителният случай. Много очевидци, включително и официални лица наблюдават как ярък обект пада от небето в океана. По-късно се появява светеща пяна на повърхността. Разпространява се слух, че американската флота е провела операция за издирване на падналото тяло.

Като говорим за американски военни, нищо чудно това да е изгубена атомна бомба на САЩ. Не за първи път те губят такива опасни оръжия, дори си имат термин за загубените ядрени бомби и ракети - "счупени стрели". За едно такова подобно събитие съм писал тук:

Малко познато събитие - през 1966 САЩ пускат над Испания четири атомни бомби

Обновление към 28.11.2016:

Продължение на история - мистериозните звуци край Канада

2 коментара:

  1. Има развитие, тия дни ще пусна статия в Мистерика Дейли за това какво са намерили.

    ОтговорИзтриване