21 ноември 2016

Говорещата сянка

Започна през 1999 и продължи и през следващата 2000 година. Бях на 16 тогава и една нощ се събудих и тръгнах към тоалетната - нещо, което често правя. Коридорът минава покрай стаята на родителите ми и когато отворих вратата на моята стая, видях тъмна фигура в рамката на врата на спалнята на втория ми баща и на майка ми. Първоначално си помислих, че това е някой от тях и ги повиках по име. Тогава сянката проговори, това не бе гласът на никой от родителите ми. Фигурата каза "връщай се да спиш". Аз отговорих, че трябва да ползвам банята, но сянката отново повтори да се връщам да спя. Така и направих без да се замисля за случилото се.

На сутринта попитах родителите ми дали някой от тях не е бил през нощта в коридора и те казаха "не". Това не можеше да е и брат ми, защото той не бе толкова висок. Казах на семейството ми какво съм видял и те общо взето се изсмяха.

След около месец една сутрин брат ми ми каза, че е видял същата сянка. Отново отидох при майка ми и заговорих за случилото се. Тогава тя ми разказа нещо. В предишната къща, в която живеехме и тя и вторият ми баща са имали подобни преживявания. Никога не са ни казвали, защото не са искали да ни плашат. Майка ми ми разказа и нещо друго случило се още по-отдавна. Като малка тя и леля ми, която наскоро бе починала, са си играли с дъска Уиджа. Мисля, че това е било през 60-те или 70-те години. Това е било в къщата на родителите им. Скоро започнали да чуват силни трясъци из цялата къща. През нощта се чували стъпки.


Дали тази сянка има нещо общо с детската игра със спиритическата дъска? Едва ли случайно се е появила и преследва майката къща след къща...

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Прокълнатата японска реклама
Фантомни фотографи

Няма коментари:

Публикуване на коментар