31 октомври 2016

Фантомни фотографи

Днес е Хелоуин внимавайте какви хора срещата, особено ако искат да ви снимат....

Ирене, сега вече пенсионирана учителка, е имала доста странно преживяване през 70-те години на ХХ век докато е живяла в Пасадена, Калифорния. Точната година не помни - 1978 или 1979. В ранните часове на една утрин жената се събудила и изпитала натрапчиво желание да погледне през прозореца на спалнята си. Шокирана, тя видяла светло синьо овално НЛО да се рее във въздуха. То било с размерите на автомобил и изчезнало след няколко секунди в нощното небе. Ирене побягнала обратно към леглото си и си легнала ужасена. На следващата вечер странните неща продължили.

Някой почукал на вратата на Ирене. Това била бледа жена облечена в черно, която твърдяла, че работи за компания правеща снимки на къщи от въздуха. Фотографът им бил експерт, снимките се слагали в рамка и били много подходящи за окачване на стената във всекидневната. Ирене обаче имала чувството, че нещо не е наред. Интуицията ѝ не я излъгала. Жената предложила да покаже една от камерите с които правели снимките. В това няма много логика, ако искаш да "зарибиш" някой клиент, ще покажеш снимка на къща и ще кажеш "виж колко хубави снимки правим", а не "виж каква хубава ни е камерата".

Ирене все пак приела да види камерата. Странната жена отишла до черната кола паркирана на улицата, с която вероятно била пристигнала. Извадила камера от возилото, но вместо да я донесе, жената внезапно направила една снимка на Ирене. След това се метнала в автомобила и потеглила с пълна газ.

Ирене била сигурна, че тази случка има някаква връзка с наблюдението ѝ на НЛО от предишната нощ.

В своята книга "The Mothman Prophecies" изследователят на паранормалното Джон Кийл описва друг странен случай с фантомен фотограф.

Една дъждовна нощ през април (годината не се уточнява) човек от Охайо шофирал по Път 2 близо до Чиф Корнстолк Хънтинг Граундс, когато голяма черна маса се надигнала от гората и преминала над автомобила му. Уплашеният човечец натиснал педала на газта, но безформеното нещо продължило да го следва. След известно време го изпреварило и завило към реката.

След няколко месеца, в края на октомври се случило друго нещо странно. Една вечер човекът се прибрал у дома си и заварил крадец (поне за такъв го помислил). Натрапникът бил облечен целия в черно и стоял насред всекидневната. Собственикът на дома тъкмо се пресегнал към ключа за осветлението, когато онзи извадил фотоапарат и го заслепил със светкавицата. След това, докато мъжът си търкал очите, "човекът в черно" преминал най-спокойно покрай него и излязъл навън. Нищо не липсвало. Или "крадецът" тъкмо се бил вмъкнал или намеренията му са били други, а не да краде.

Източник


Няма коментари:

Публикуване на коментар