29 октомври 2016

Прокълнатата японска реклама

Само два дни до Хелоуин, продължавам със страшните статии.

През 1986 японската компания Kleenex пуска долната реклама, която рекламира кърпички. Във видеото е показана жена в бяло и дете-огре, а за музикален фон служи песента "It's a Fine Day" (Това е прекрасен ден) на Jane & Barton.Почти веднага в телевизията и в самата компания започват да се обаждат хора с оплаквания от рекламата. Те искат тя да бъде свалена, защото са започнали да се чувства зле след като са я гледали. Дали за безпокойството им е виновна минорната песен или цялостното излъчване на рекламата, не е ясно.

Фирмата не спира рекламата още известно време. За сметка на това почти веднага се появяват и първите градски легенди свързани с видеото. Те твърдят, че детето от клипа е умряло веднага след снимките. След години ще се твърди, че целият снимачен екип е загинал при различни странни инциденти. За жената в бяло (актриса на име Кейко Матсузака) пък се твърдят различни и противоречиви неща - че е умряла, че е вкарана във психиатрия и дори че е забременяла с демонско дете. Нищо от това не е вярно, Кейко е жива и здрава, макар и вече да е на 64 години.

Някои хора твърдят, че всичко се дължи на песента, която била германско проклятие, няма значение, че е на английски. Има японци, които твърдят, че се е случвало да гледат рекламата късно през нощта и тогава гласа на певицата се е променял от младо сопрано в дрезгав старчески глас.

Вие как се почуствахте като изгледахте това видео? Пуснете си я отново точно в полунощ на Хелоуин.

Kleenex в крайна сметка спира рекламата и я заменя с друга (с дете ангелче), която също изглежда леко зловеща, но поне не предизвиква появата на такива градски легенди.Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:

Популярен филм от 1994 обучаващ полицейските служители да разпознават сатанистите

2 коментара:

  1. Пуснах си песента , нищо не стана , но тази с ангелчето някак по - ме стресна ...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен31 март, 2017 12:12

    1вата не ме стресна но от втората ме побиха тръпки

    ОтговорИзтриване