11 септември 2016

Предсказания за бъдещи технологии - част V

Устройство ще следи да не се поддаваме на малките изкушения

Стресирани сме, какво да правим? Протягаме ръка към парчето шоколад....и в този момент личният ни компютърен асистент започва да пищи и да показва всякакви предупреждения, просто защото наближаваме границата на здравословното количество от дадена храна, която можем да приемем за ден.

Този асистент ще е вграден в дрехите ни или в самите нас и ще следи различните телесни показатели, ще показва данните в добавената реалност.

Коментар: никога не бих си взел такъв боклук. Не виждам нищо лошо в "малките изкушения" от време на време, какво като не са "здравословна храна". Както обичат да казват шопите - "дай ми свинско и винско и ме чакай да умрем".


Още приложения на виртуалната реалност - за упражнения

Експертите предвиждат, че ще се появи приложение (дори му дават име - EZ Lift), което ще ни стимулира да правим повече физически упражнения. Всеки ден почваме с определен брой кредити, които намаляват, ако ползваме елеватор. Ако ползваме обаче стълбите, кредитите се увеличават.

Ще кажете - какво толкова и да си изчерпим кредитите, пак ще продължим да ползваме елеватора, а не стълбите. Приложението обаче ще оперира във добавената реалност и всички наоколо ще виждат какви мързеливци сме, щом ни свършат кредитите.

Коментар. Предвиждам една още по-крайна версия на този продукт. Правителството решава, че нещо е правилно и трябва да го правим - дали изкачването на стълби за здраве или прекланянето пред Големия брат бат Бойко, няма значение. Приложението ще следи какво правим и като си изчерпим кредитите, ще ни пуска ток за наказание....


Източник

2 коментара:

  1. Никога не затваряйте сайта!Това е сайт,в който има толкова неща за четене,които пък от своя страна са и много интересни.Изчетох за няколко часа над 60 публикации,които много ме развълнувана по темата за свръхестественото.Благодаря Ви,че сте направили този сайт,за да има място където хора като мен,които обичат паранормалните неща да могат да се спират и да се зачитат.Благодаря Ви още веднъж!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Относно устройството против изкушения - представям си каква врява ще вдига след 10-11 вечерта в някой бар, когато всеки посегне към следващата бира :D

    ОтговорИзтриване