07 септември 2016

Предсказания за бъдещи технологии - част III

Домашни комплекти за кръв

Съществува изключително рядка кръвна група известна като Rh-null (Златна кръв). Известни са едва 43 човека, които я притежават. Те са универсални донори, кръвта им може да се прелива на всички останали. Но ако с тях се случи нещо, на тях може да се прелее единствено друга Rh-null кръв.

Футуролозите предвиждат в бъдеще да съществуват домашни комплекти за вземане на кръв, които хората постепенно да пълнят. За тези с редки кръвни групи това ще е много добре - те в последствие ще могат да продават взетата кръв (за невероятни суми като 2400 долара) или да я пазят за извънредни случаи.


Водата на безсмъртието идваща с уловка

Има анализатори, които твърдят, че много от днешните малки деца ще живеят едва ли не вечно. По времето, когато те станат възрастни всички загадки за стареенето ще са разрешени. Дори предвиждат, че научните изследвания ще са довели до създаването на такава "вода", която ще носи безсмъртие. Нарекли са я Аквавида (Aguavida).

С това обаче проблемът с пренаселването на Земята ще се изостри още повече. Нови и нови хора ще се раждат, а все по-малко ще умират. Затова Аквавида ще съдържа и една странна съставка, която ще прави хората стерилни. Тоест ако искаш да живееш вечно, трябва да се откажеш от това да имаш деца. Кофти дилема.

Моят коментар. Явно тези анализатори не мислят в перспектива. Проблемът с пренаселеността на Земята ще се реши не със стерилизиране, а с разселване на човечеството из космоса.


Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар