30 септември 2016

Малки мистерии: Анджело Фатикони

Анджело Фатикони е роден през 1859 и още като дете открива, че има странна дарба - не може да потъне във водата. Като възрастен става пътуваща атракция по циркове и карнавали, където показва странното си умение. Никой, дори учените не могат да определят на какво се дължи това. Изследователи от Хардварския университет веднъж потопили Анджело в басейн като завързали оловна тежест за него. Въпреки това човекът 15 часа щастливо си плавал по повърхността. При друга демонстрация към Анджело била привързана торба с гюлета. Резултатът бил същия - не потънал. Често заспивал във водата и блажено се носел отгоре. Заради тази си способност Фатикони бил наречен "човекът - коркова тапа".

Анджело Фатикони умира през 1931 без да се разбере на какво се дължи умението му. Според някои тук има намесена свръхестествена сила. Добре, че не се е родил няколко века по-рано, че щяха да го изгорят на кладата. В средновековието се е вярвало, че човек в който се е вселил демон, не може да потъне.

Изглежда Фатикони не е оставил наследници или те не са притежавали дарбата на баща си, което е жалко - можеше от него да тръгне цяла нова човешка раса.

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар