27 септември 2016

Прокълнатите Удхед тунели в Дербишър, Англия

В Дербишър има няколко железопътни тунела с паранормална и зловеща слава. Първият е прокопан още през 1845 и е част от линията свързваща Шефилд, Пенистоун и Манчестър в северна Англия. Вторият е открит през 1853, а третият 100 години по-късно - през 1953. Поради западането на железопътния транспорт, пътническите превози са прекратени през 1970, но товарни влакове продължават да се движат до 1981, когато линията окончателно е закрита. Днес дори релсите са премахнати.


Почти от самото начало в тунелите започват да се чуват от време на време гласове и викове, мнозина предполагат, че те са на работниците починали по време на строителството им. Освен това понякога край една секция съборена през 1937 се вижда конник без глава. Нищо чудно, че мнозина паранормални изследователи са привличани от мястото.

Най-ужасяващите събития обаче се разиграват между юли 1963 и октомври 1965. В района около тунелите двама психопати, мъж и жена на име Ян Бради и Мира Хидли измъчват и убиват 5 деца. Две от телата са намерени в близост, едно е открито след 20 години, а останалите никога не са намерени. Казват, че духовете на децата са се присъединили към останалите загубени души обитаващи тунелите. И двамата извратеняци получават доживотни присъди. Хидли умира през 2002 и много погребални домове отказват да се заемат с кремацията ѝ.


Не е случайно, че именно сега пиша за тези прословути тунели. През август тази година полицията открива ново безжизнено тяло край един от тях. Проверката установява, че това е 34-годишен мъж от Родъръм, а обстоятелствата около смъртта му са съмнителни. За ново убийство ли става на въпрос? Какво е търсил човека там? Може би е бил един от много паранормални ентусиасти търсещи тръпка? Може би го е срещнал конника без глава?

Източник


Няма коментари:

Публикуване на коментар