25 септември 2016

Дарума-сан, опасната японска игра с духове

Защо много от японските начини за викане на духове и демони са толкова опасни? Не може ли, като едни напълно нормални деца, просто да застанат пред огледалото и да повтарят "Блъди Мери, Блъди Мери"....

"Дарума-сан" (още позната и като "Играта в банята") е по-опасна и зловеща версия на друга игра известна като "Червена светлина, зелена светлина". В това призоваване Дарума-сан е зъл демон. Интересното е, че по принцип куклите Дарума (още наричани и Дарма) са смятани за носителите на добър късмет.

Описаната "игра" НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ да пробвате при никакви обстоятелства, буквално може да умрете. Не бъдете толкова глупави, просто се насладете на тази интересна градска легенда.

Ето как се изпълнява този обред за един участник.

Задължително е да имате баня с вана. Всичко започва през нощта преди лягане. Свалете си дрехите и влезте в банята. Напълнете ваната с вода и изгасете осветлението. Влезте във ваната и легнете, така че да гледате към крановете и сифона. Затворете очи и започнете да си миете косата. Докато го правите повтаряйте "Дарума-сан падни. Дарума-сан падни". Не спирайте докато не свършите с миенето на косата си. Не си отваряйте очите.

Ако сте изпълнили това действие правилно, ще видите в ума си образа на японска жена, която стои във ваната. Тя ще се подхлъзне и ще падне по лице върху крановете и ще си извади едното око.

Ако чуете някакъв шум или усетите движение във ваната, НЕ ОТВАРЯЙТЕ ОЧИ. Кажете високо "Защо падна във ваната?". Оставете въпроса да увисне във въздуха. След това, все така със затворени очи, внимателно излезте от ваната. Внимавайте самите вие да не се препънете и не източвайте водата. Излезте от банята и затворете вратата след себе си. Оставете помещението така до сутринта - с водата във ваната и със затворена врата. Не палете лампите в дома си, директно си легнете.

Това е крайно опасно, а не другото - дали ще дойде или не някакъв демон наречен Дарума-сан. Баните са мокри и хлъзгави помещения. Много хора падат и си чупят ръце или крака и без да викат духове. Аз също съм се подхлъзвал и то без да съм изгасял лампата или да съм си затварял очите. Представям си какво ще е при тези допълнителни затруднения. А може би това е част от легендата - да се претрепеш и като те намерят умрял, другите деца да започнат да разправят, че Дарума-сан те е убила. Освен това нищо не пише за подсушаване след като си излязъл от банята. Направо мокър ли си лягаш? Ето ти една бронхопневмония. Да, определено тази "игра" е само за японци и за откачени.

Събудете се по времето, когато по принцип си се будите. Играта продължава. Правете каквото нормално правите през деня. Ще чувствате обаче постоянно присъствие зад себе си. Обърнете ли се обаче, няма да виждате никого. Все пак, поглеждайки зад дясното си рамо, понякога може да успеете да зърнете Дарума-сан за миг. Косата ѝ ще е черна и сплетена на мокри кичури, ще има само едно око.

Демонът ще се опитва все повече да се приближава до вас през деня. Ако я зърнете и е твърде близо до вас, извикайте "Томаре!" (Стоп!) и бягайте. Целта е да увеличите разстоянието между вас и нея и да не позволявате да ви хване. Използвайте тази дума, колкото се може по-рядко, единствено когато е абсолютно наложително, защото със всяко използване, Дарума-сан ще спира на място за все по-кратко време. Накрая колкото и да крещите "Томаре! Томаре!", тя няма да спира.

Избягвайте водни басейни и тъмни места. Демонът ги обича и ще ги използва да ви сграбчи. Не минавайте по мостове над течаща вода или през тъмни пространства докато не приключи играта.

Как свършва всичко. Добрият край е да я видите над дясното си рамо достатъчно дълго за да направите ритуала по освобождаване. Трябва да извикате "Кита!" (освобождавам те) и да замахнете с ръка все едно посичате нещо. Ако сте успели правилно да извършите всичко, играта свършва и Дарума-сан е прогонена. Ако не...БЯГАЙТЕ!

Този ритуал по прогонване трябва да бъде извършен преди полунощ иначе Дарума-сан ще се всеки в сънищата ви. От една страна ще сте улеснени от това, че тя самата ще се опитва да се приближи до вас, за да ви сграбчи (и така ще е по-често видима), но от друга заподозре ли, че се опитвате да извършите ритуала, ще се крие. Задължително трябва да я виждате докато произнасяте думата "Кита!" и замахвате с ръка.

Нищо не се казва, дали ако не успеете, можете пак да пробвате да я прогоните и какво става при провален опит. Споменато е само, че ако успешно приключите играта, не е препоръчително да я играете отново втори път. Дарума-сан ще се появи този път на такова разстояние от вас, на каквото е била прогонена при първия път.

В тази игра няма някаква евентуална "награда" освен може би това, че сте жив и може да разказвате колко сте смел. При други подобни призовавания, накрая можете да зададете въпрос на духа или да видите бъдещето си. Тук няма такова нещо. А може би тепърва легендата ще се доразвива.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Компилация от страшни сцени от филми
Ханако - японски еквивалент на Кървавата Мери

6 коментара:

 1. Какво става, ако те хване и какво представлява обладаването на сънищата и колко дълго продължава?
  Също така какво става, ако източиш водата?

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Бих искал да можех да ти отговоря

   Изтриване
  2. Георги писал си, че при други подобни игри има награда, може ли да ми пратиш линк към подобни призовавания, че за пръв път чувам и ми стана интересно. А и още нещо японските духове и демони са много интересни, продължавайте да пишете, пожелавам ви Мистерика да продължи да се развива :)

   Изтриване
  3. Примерно в една от статиите за Кървавата Мери съм написал следното:   "В един от най-старите варианти на призоваването, млади момичета се изкачват с гръб по затъмнено стълбище като държат свещ и малко огледало. Взирайки се в огледалото, те могат да зърнат за миг лицето на бъдещия си жених."   Също в тази много шашава "игра" накрая може да получиш отговор на твой най-належащ въпрос като награда:   After completing any of those three scenarios, you will have reached Channel Infinity. You may now do any of the following:   Press the “guide” function on your remote control. Select the show you believe will answer your most pressing question. Watch it carefully.   Continue watching the static or “no signal” screen. Pay close attention to what, if anything, appears. If you look at it the right way, it, too, will answer your most pressing question.

   Изтриване
  4. Не мисля, че кървавата Мери и тем подобрите Каспарчета са истински духове. Това са истори с който се плашат децата. Демоните са вече друго нещо! Именно демоните изпълняват желание, но си продаваш душата. Повечето хора го правят за кинти.

   Изтриване