24 септември 2016

Малки мистерии: кой е бил Кожарят?

Първата вестникарска история за така нареченият Кожар се появява през 1852 година. Това е странник, целият облечен в закърпени кожи, който кръстосва постоянно американските щати Кънектикът, Ню Йорк, Вермонд и дори стига до Канада. Той не е типичен бродяга, по своя маршрут човекът отсяда в пещери, където старателно е складирал през годините дърва за огрев и други припаси.

Хората от градовете по неговият път го познават добре, дори някои се сприятеляват с него. Често отсяда във фермата на семейство Буел в Клинтън, Кънектикът, когато мине от там. Редовно се отбива за обяд и в магазина на Хардинг в Бранфорд.

Целият си маршрут от 366 мили (589 километра) изминава на всеки 34 дни. Така до смъртта си през 1889.

Винаги е било загадка кой точно е този странен човек. Образован е и говори английски и френски-канадски. Погребан е в Осининг, Ню Йорк, но името Жул Бургле върху надгробната плоча не дава много информация за самоличността на Кожаря. След време гробът трябва да се премести заради строителството на Магистрала номер 9, но археолозите не откриват в него нищо повече от няколко ръждясали пирона.


Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар