20 септември 2016

Малки мистерии: къде е кутията на Джоана Сауткот и какво има в нея

Джоана Сауткот е родена през 1750 в малко село в Дейвън, Англия. Четиридесет години по-късно, през 1792, тя вече живее с убеждението, че е надарена със свръхестествени сили (особено да предсказва бъдещето). Затова тя започва да записва своите предсказания и се обявява за една от Жените на Апокалипсиса описани в "Откровение на Йоан". Посещава Лондон където продава "печатите на Господа", които щели да позволят на 144 000 души да влязат във вечния живот.

Когато умира, нейните последователи отказват да я погребат, защото очакват да възкръсне. По онова време те са над 100 000 и за тях Сауткот оставя запечатана кутия, която съдържа предсказания. По нейна заръка кутията трябва да бъде отворена във време на национална криза. Този предмет обаче се губи от историята.

През 1927 се появява човек на име Хари Прайс, който твърди, че притежава кутията на Джоана Сауткот. В нея имало няколко странни предсказания, лотариен билет и пистолет. Съвременните последователи на странната жена обявяват тази кутия за измама. Те все още вярват, че истинската кутия съдържа важни неща, макар датата за Страшния съд дадена от Сауткот да е отдавна отминала (тя е през 2004).


Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар