12 септември 2016

Странни обстоятелства около скорошно изчезване и намиране

Наскоро една девойка на име Фауна Джаксън изчезва в националния парк Грант Тетън и то не къде да е, а в гората известна като "страната на мечките". 16-годишната тинейджърка е от Охайо и е заминала като доброволка за парка. Издирващите екипи са се опасявали, че тя е мъртва, разкъсана от някоя мечка.

Фауна е описвана от другите като мила и приятелски настроена. Тя се отделила от групата, за да отиде до банята, но така и не се върнала. Издирването ѝ започнало веднага. През следващите два дни над 100 човека са обходили 310 000 акра алпийски терен. Участвали са и кучета и хеликоптери. Наоколо са разлепени постери с нейния лик. Всичко е без резултат.

Тогава, след 48 часа, момичето най-неочаквано се появило близо до една река на 6-7 километра от мястото на изчезването. Тя обаче изглеждала по съвсем различен начин отколкото преди два дни, дори се опитала да побегне, когато спасителите я приближили. Носела е различни дрехи, била с подстригана и боядисана коса.

Седмица преди да тръгне за националния парк тинейджърката е публикувала в Интернет снимка на животински череп върху книга със заглавие "A Lesson Before Dying" (Урок преди да умреш).


Властите се опитват да установят как момичето е оцеляло две нощи при температури под нулата и то в район населен с диви мечки.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Неразгадани изчезвания - Вирджиния Карпентър
Неразгадани изчезвания - Бенджамин Батурст
Пенсиониран полицейски детектив открива прилики при хиляди изчезвания

4 коментара:

 1. Не съм напълно сигурен, че е странно, по скоро вероятно се е опитвала да избяга и да направи ново начало на далеч. На повечето тийнове им се струва, че всичко е доста просто по това време.За това как е оцеляла студа, не е като да не живеем в модерно време и да няма достатъчно неща, които да се ползват за затопляне, както и специални дрехи, издръжливи и пазещи температура. А това с мечки- ако е познавала достатъчно добре навиците и държанието им, вероятно е щяла да има идеи какво да избягва като пространство и т.н. Според мен, просто е хлапе, което е искало да избяга.
  ogioto

  ОтговорИзтриване
 2. Решила е да избяга и докато е скитала из гората се е подстригала, сменила си е дрехите и си е боядисала косата? Бягащите деца не правят това :D

  В английските статии се споменава, че фирмата за която работи се занимава с изграждане на центрове за хора отритнати от обществото (най-вероятно наркомани и алкохолици). Когато е изчезнала са разчиствали пътеки към някакво ранчо. Моята теория е, че е отишла (или била отвлечена), вземала е наркотици, върнала се е неадекватна.

  ""She was volunteering with Groundwork USA, helping to reroute a trail in the Triangle X Ranch area, after her 'outstanding contribution' to an eight-week project in her hometown. The organization is 'devoted to transforming the natural and built environment of marginalized communities', according to its website. "

  ОтговорИзтриване

Най-популярни (последни 7 дни)