22 юли 2016

Pokemon Go - конспирациите

В момента играта Pokemon Go се е превърнала в истинска мания, която дори взема опасни размери. За нея вече написах две други статии в два други блога:

Pokemon Go - новата мания, която засега не препоръчвам

Pokemon Go - манията взема застрашителни размери

Това не е първата покемон игра, нито е първата свързвана със зловещи истории, ето една по-стара статия:

Зловещата история "Pokemon Lost Silver"

Съвсем очаквано, заради голяма популярност на Pokemon Go, се появиха и първите конспиративни теории.

Според някои играта е форма на социален експеримент провеждан от някого и дори опит за контрол на съзнанието. В Русия се появи предложение Pokemon Go да бъде забранена, защото била създадена от ЦРУ. И други мислят, че зад играта всъщност стои американското правителство или някоя негова свръхсекретна агенция. Трети отиват толкова на далеч, че чак твърдят, че тази игра е дело на извънземните. Надявам се да се шегуват.

И докато говорим за извънземни, твърди се, че поне един играч е прескочил оградата на американската военна база известна като "Зона 51", докато гонел един покемон, Той естествено бил арестуван. За незапознатите - "Зона 51" е свръхсекретна правителствена база, където според някои се пазят паднали НЛО и се провеждат редица експерименти с извънземни технологии. От години разни ентусиасти се мъчат да проникнат в нея. Дали сега играта няма да е удобно оправдание да продължат с опитите? Ако ги хванат, ще се правят на идиоти и ще твърдят, че просто са гонили покемони.

Тази снимка пък е от пътя водещ към "Зона 51", явно наистина има хора, които ловят виртуалните създания в близост.


Източник

Но да се върнем на предположението кой стои зад Pokemon Go. Макар да се разпространява от компанията Нинтендо, тази игра всъщност е разработена от Niantic, чийто основател е човек на име Джон Ханк. Той някога е имал друга фирма наречена Keyhole, която пък е получавала финансови средства от In-Q-Tel, американски правителствен фонд, спонсориращ компании разработващи технологии за следене и разузнаване. Случайно ли е всичко това? Дали Ханк не продължава да изпълнява поръчки за правителството на САЩ?

Източник


Накрая още една новина от САЩ. Американският пастор Рик Уайс е уприличил покемоните на виртуални демони и едва ли не са дело на Сатаната. Освен това мисли, че може и "Ислямска държава" да ги използва.

Източник

Леле, стигат ми толкова конспирации!


Няма коментари:

Публикуване на коментар