08 юли 2016

Неразгадани изчезвания - Вирджиния Карпентър

Има градове с повече от една мистерии. Явно такъв е град Тексаркана в Тексас, САЩ.

През 1946 неидентифицирана личност известна като "Фантомният убиец" убива 5 човека. По някаква случайност (а може би няма нищо случайно) една млада жена на име Вирджиния Карпентър се е познавала с три от жертвите. След две години самата тя ще започне да се свързва с една неразгадана мистерия.

На 1 юни 1948 21-годишната Вирджиния тръгва на шест часово пътуване с влак от Тексаркана към Дентън, където е записана в местния университет. Когато пристига, взима такси от гарата до студентското общежитие. Сеща се обаче, че е забравила да вземе от гарата големия си куфар и затова таксито я откарва обратно.

На гарата и казват, че багажът още не е пристигнал (той явно се превозва с друг влак). Затова Вирджиния дава бележката за куфара на шофьора на таксито, който обещава да го вземе на следващата сутрин. След това я откарва пак в общежитието. Шофьорът се казва Джак Захари и твърди, че след като е оставил Вирджиния пред общежитието, тя е започнала разговор с двама млади мъже в автомобил с гюрук.

На следващият ден Джак взима куфара и го оставя пред входа на общежитието. Там багажът престоява няколко дни без някой да го потърси. Накрая управата на общежитието и семейството на Вирджиния осъзнават, че нея я няма и я обявяват за издирване. Двамата "мъже в автомобила с гюрук" никога не са намерени и не е ясно дали въобще са съществували. Това последното е твърде вероятно да е измислица на самия Джак Захари и той да е отвлякъл и убил Вирджиния.

Джак е бил регистриран в полицията за извършването на предишни престъпления. Жена му първоначално е казала, че той се е прибрал малко след като е оставил Вирджиния пред общежитието. Така тя му осигурява алиби и той не е съден. Едва след много години жената ще признае, че е излъгала.

Вирджиния Карпентър никога не е намерена.

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар