27 юли 2016

Поредни случаи на мистериозно загинали НЛО-изследователи

В началото на този месец при "мистериозни обстоятелства" е загинал паранормален изследовател от Индия. Властите обаче твърдят, че става въпрос за самоубийство. Гаурав Тивари е бил едва на 32 години.

Подобно нещо се е случило и в Полша. Починалият се казва Макс Спиерс и също не е много възрастен. Отново полицията твърди, че става въпрос за самоубийство, въпреки няколко съмнителни обстоятелства.

Спиерс е бил инвалид придвижващ се с количка. Той е намерен в неестествена поза - с крака под леглото и глава върху инвалидната количка. Кой се самоубива така? Освен това наблизо е открита кръв, която изглежда не е неговата. Материалите и разработките на тема НЛО са липсвали от апартамента, но пък ценните вещи са недокоснати.

Двамата починали изследователи, от ляво е Спиерс, а от дясно Тивари:


От десетилетия съществува теория на конспирацията, според която НЛО изследователите са убивани нарочно от властите. Други пък мислят, че това направо е дело на извънземните. Нека припомня по-стари подобни случаи или твърдения.

През 1971 Ото Биндер събира 137 случая на НЛО изследователи починали през 60-те години на ХХ. Твърде са много та всичко да е случайност.

Съвременната ера на НЛО наблюденията започва през 1947 с видяното от пилота и бизнесмен Кенет Арнолд. Малко след неговото наблюдение, се случва инцидентът на остров Маури. Докато е в лодката си човек на име Харолд Дол наблюдава 6 обекта с формата на геврек. Един от тях изсипва горещ разтопен материал върху човека, който получава изгаряния на ръката, а кучето му е убито. На следващият ден неговият шеф идва за да види с очите си какво става, Намира множество неидентифицирани останки на брега и също вижда едно НЛО.

Поради това, че е придобил голяма известност, да разследва случая на остров Маури е поканен вече споменатият Кенет Арнолд. С него идват и двама човека от военновъздушните сили - капитан Дейвидсън и лейтенант Браун. Те вземат извесно количество от странните останки и ги натоварват на транспортен самолет B-25.

Докато лети към военната база в Хамилтън Фийлд, Калифорния, самолетът се подпалва и се разбива край Келсо, Вашингтон. Дейвидсън и Браун умират. Още преди да се разпространи новината за катастрофата, някой се обажда анонимно в местен вестник и съобщава за инцидента. Дава точните имена на загиналите, освен това казва, че самолетът е свален с 20-милиметрово оръдие заради това, което е превозвал.

Самият Кенет Арнолд също за малко не става жертва на инцидент. След като излита от Такома с частния си самолет, той е принуден да кацне в полето след като двигателят отказва. Когато проверява машината, той вижда, че някой е затворил една горивна клапа.

Теорията на конспирациите отива дори още по-далеч. Тя твърди, че президентът Кенеди е убит през 1963, защото той е възнамерявал да размени информация със СССР относно феноменът НЛО. Твърди се, че и известната актриса Мерилин Монро е убита заради твърде големият и интерес към темата. Вечерта преди да бъде намерена мъртва тя разговаря с известната телевизионна водеща Дороти Килгален за инцидента в Розуел случил се през 1947 година. Самата Килгален умира при мистериозни обстоятелства на 8 ноември 1965.

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар