17 юли 2016

Няколко митични демони

Демоните са свръхестествени създания, които присъстват под една или друга форма в преданията на различни народи още от древността. Обаче най-голяма популярност сякаш получават през средновековието. За тях се пишат не една и две книги, съставят се списъци, в които може да се намерят имената и описанията на стотици и дори хиляди демони.

Повечето демони имат тясна специализация и се занимават с едно нещо. Именно затова хората могат да ги привикват, за да им помагат. Това обаче си има своята цена и човекът рано или късно се озовава в Ада.

Следва малка извадка от книгата “Dictionnaire Infernal” написана през 1863 от Колин де Планси. Предварително се извинявам, ако част от имената не са правилно изписани на български.

Айринуа (Ihrinwe)

Най-агресивният от всички демони, "Господарят на кръвта". Предполагало се, че престъпниците и психопатите са обладани от него, както и жестоките властници. Понякога за деспотите дори се е смятало, че са самото превъплъщение на демона.

Айринуа понякога е бил призоваван от магьосници, които са искали той да убие някой. Разказва се, че този демон обичал да се храни с гниеща плът.

Белзебуб (Beelzebub)

"Господарят на мухите", който понякога се е смятал за друго превъплъщение на самия дявол. В тази си форма е изключително труден за прогонване чрез екзорсизъм.

Изображение на Белзебуб от 1678:


Луцифер (Lucifer)

Основната форма на дявола, върховният лидер на всички демони. Понякога може да се появи пред хората като тромаво дете, понякога под други образи, някои от които доста плашещи. Все пак като невинно дете е с по-убедителен вид и затова предпочита тази форма.

Лионхард (Leonhard)

Това е демон с лисичи уши и три рога. Той е водач на вещиците. Може да се появи и в образа на бик или куче.

Бехемот (Behemoth)

"Господарят на лакомията". Може да се появи в образа на голямо животно като слон например. Когато ходи по земята, предизвиква земетресения.

Белфегор (Belphegor)

"Господарят на мързела". Мързелив демон, който често приема формата на младо момиче. Понякога мързеливите магьосници го призовават, за да им свърши работата или да им помогне да забогатеят бързо.


Столас (Stolas)

Този демон приема формата на мъдър бухал. Вярва се, че командва 26 адски легиона и може да посвети магьосниците в тайните на астрологията, магията на ценните камъни и растенията.


Буер (Buer)

Буер се придвижва като колело. Той учи маговете на логика и философия. Ако бъде призован той може да помогне за нечия кариера или да излекува болест.


Цербер (Cerberus)

Той също може да даде много знания, но е много опасен демон. Едно негово ухапване е достатъчно да причини смърт.

Малфас (Malphas)

Демоничният покровител на строителите. В замяна на техните души, може да им помогне в работата. Някои масонски ложи изглежда също са провеждали ритуали свързани с него.

Адрамелех (Adramelech)

Демонът на прекомерната гордост. Появява се като магаре с опашка на паун.


Укобах (Ukobach)

Най-нисшият демон в йерархията на Ада. Поддържа огъня и освен това се смята за създател на фойерверките.


Ронуа (Ronwe)

Този демон може да накара любовта да се появи в нечие сърце. Зъл магьосник може да бъде заобичан от враговете си, ако го призове. Освен това Ронуа е покровител на всички магически формули без значение на какъв език са написани.


Флаурос (Flauros)

Полу-демон, полу-котка. Може да вижда миналото, настоящето и бъдещето на даден човек. Също командва 20 адски легиона.

Фурфур (Furfur)

Този демон се появява под формата на крилат елен. Той е покровител на гръмотевиците и светкавиците. Понякога е призоваван да наложи мир между врагове.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Исус в Япония?
Гробището Стул в Канзас - една рядка окултна конспирация

Няма коментари:

Публикуване на коментар