23 юни 2016

Неразгадани изчезвания - Джуди Смит

През 1997 Джуди Смит е 50-годишна жителка на Нютън, Масачузетс, САЩ. Има две деца и освен това наскоро се е оженила повторно за адвокат на име Джефри. Двамата младоженци летят за Филаделфия, където Джефри е на бизнес пътуване. На 10 април мъжът трябва да присъства на важна конференция и Джуди решава да разгледа града. Тя обаче не се прибира в хотела и Джефри я обявява за издирване.

Планинари намират мъртвото ѝ разложено тяло на 7 септември, след пет месеца. Най-странното е, че това се случва на 960 километра от Филаделфия, в планинска местност в Северна Каролина. Точната причина за смъртта не може да се установи, но поради това, че тялото е закопано в плитък гроб, се предполага, че Смит е станала жертва на престъпление. С нея обаче е годежният и пръстен и портфейла ѝ с 167 долара, следователно отпада предположението, че са я убили, за да я оберат. Освен това наблизо е намерена синя раница, а Джуди притежава червена. И сякаш нещата не са достатъчно странни до тук, хора живеещи в близък град са си спомнили, че са виждали Смит да идва сама и доброволно. Тя говорила с няколко човека, била приятелски настроена и дори споменала, че съпругът ѝ е юрист.

Ако сама е решила да си тръгне от Филаделфия без да каже на никого, защо го е направила? Какво е търсела толкова далеч, на почти 1000 км разстояние? Кой я е убил и защо?

Източник

Ако тази история ви звучи познато, това най-вероятно значи, че сте редовни читатели на "Мистерика" и четете внимателно освен статиите и коментарите под тях. Преди време анонимен читател бе публикувал тази случка като коментар под тази статия:

Загадъчен криминален случай - жената от Исдален

Няма коментари:

Публикуване на коментар