17 юни 2016

Мохамед Али и извънземните

Миналата седмица светът си каза "последно сбогом!" с Мохамед Али, една от най-великите личности на нашето време. Феноменален боксьор, борец за граждански права, противник на войната във Виетнам, пример за подражание - много може да се говори за него.

Той е толкова велик, че такива противни личности като Доналд Тръмп и Ердоган се опитаха да се възползват от случая и да се отъркат у славата му, въпреки че проповядват и вършат неща противоречащи на принципите на великия боксьор. Доналд Тръмп изказа възхищението си, макар да иска да изгони всички мюсюлмани от САЩ, а Мохамед Али бе именно мюсюлманин. Ердоган пък потъпква гражданските права в собствената си страна, а не стига това, ами е искал да се разпорежда какво да се прави на погребението. Организаторите естествено му отказаха.


А иначе за първи път чух да се продават билети за нечие погребение. Не за футболен мач, не за концерт, а за погребение! Представете си колко е велик Мохамед Али, че да се налага да се издават билети!


В тази статия обаче няма да се говори за спортната му кариера, нито за активистката му дейност. С този материал ще разкажа за един малко известен факт - това че Али се е интересувал и е имал силно увлечение към темата "НЛО". Факт, който днес мнозина отдаващи почит на боксьора, предпочитат да не споменават и да пренебрегват.

Мохамед Али е виждал на няколко пъти неидентифицирани обекти в небето. При много от случаите е имало и други хора с него, които потвърждават видяното. Тоест Али не е търсел внимание разказвайки тези истории. Не е имал нужда, а и не е бил такъв човек, че да му трябва такава евтина слава.

Първият случай е от 1970. Али тичал рано сутринта заедно със своя треньор, когато видял ярко осветен обект в небето. Първоначално си помислил, че е хеликоптер, но един момент след това, втори подобен светещ обект преминал над тях. Той оставял червена опашка след себе си. Двамата с треньора му гледали обектите в продължение на 15 минути. В последствие се оказало, че има и други хора видели тези НЛО, дори се появили съобщения по вестниците.


Най-интересното наблюдение на Мохамед Али е свързано с НЛО от така наречения тип "пура" (още наричан "кораб-майка"). Боксьорът пътувал през нощта и бил на север от Ню Джърси, когато се появил огромният обект. Както самият Али разказва:

"Можехме да видим сянката на НЛО-то, когато то мина над пътя, осветено от пълната Луна"

На следващата вечер Мохамед Али отново видял същия обект. Този път бил с бизнес мениджъра Джен Килрой, който до тогава бил скептично настроен към историите за НЛО и си мислил, че предишните разкази на боксьора са плод на неговото "богато въображение". Това наблюдение променило възгледите на Килрой.

Общо Мохамед Али е виждал 16 пъти НЛО. Интересът му към темата се запазва за цял живот и дори включва странните обекти в духовните си вярвания.

Източник


ПОДОБНИ СТАТИИ:
Рептили в Румъния?

Няма коментари:

Публикуване на коментар