03 май 2016

Зловещата история "Pokemon Lost Silver"

Статия по молба на читателка.

Вероятно знаете кои са покемоните дори и да не играете игри или да гледате анимации, най-малкото сте виждали образа на Пикачу, жълтия сладур. Тези измислени същества са създадени през 1995 от японеца Сатоши Таджири, скоро след това стават мулти-милионен бизнес.

Покемоните имат такава популярност в Япония и по целия свят, че е съвсем закономерно да се появят и зловещи истории свързани с тях. Една от тях е крипипастата наречена "Pokemon Lost Silver". Тя е свързана с реално съществуващата игра "Pokémon Silver" за преносимата конзола "Gameboy Color".

Легендата твърди, че играта е бъгава (или направо прокълната) и героят е захвърлен в зона наречена "Bellsprout Tower". След това играчът продължава да се движи през серия от екрани докато придружаващият го покемон произнася думи като “LEAVE”, “HEDIED”, “DYING”, “NOMORE” и “IMDIED” (превод - напусни, той умря, умираш, стига вече, аз умрях). Като "бонус" героят е изобразен без ръце и с кръв течаща от очите му.

За първи път историята е публикувана на 6 юни 2010 в един известен сайт-форум. През следващите дни и месеци, тя се разпространява светкавично из много други сайтове. Мнозина започват да търсят запазени бройки от въпросната прокълната игра. Изглежда обаче търсенето им е напразно. С такава популярност обаче не може историята просто да свърши до тук. Тя заживява свой живот благодарение на феновете на крипипастата.

На 1 септември 2010 потребител с ник dabr1dg3 качва в Ютюб видео на направена от него игра в която се случват точно нещата, които се очаква да се случат.Други фенове започват да създават страхотни рисунки вдъхновени от историята.

See more on Know Your Meme


See more on Know Your Meme

И дори да ходят на специални събития маскирани като героя от играта.


See more on Know Your Meme

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Интернет мистерии - част I
Интернет мистерии - част II
Интернет мистерии - част III

Няма коментари:

Публикуване на коментар