27 май 2016

Случаи на мистериозно загинали учени

Чували сме за конспирациите, че учени, изследователи и откриватели са бивани нарочно убивани заради работата си. В много случаи тези твърдения са преувеличени. Като чета долните истории обаче не мога да не се замисля, може би има нещо вярно в тези конспирации.

Дейвид Кели

През 2003 експертът по биологически оръжия Дейвид Кели анонимно публикува информация, че правителството на Великобритания е фалшифицирало данните за наличието на оръжия за масово унищожение в Ирак. Такива оръжия по онова време няма в тази близкоизточна страна, но САЩ и Великобритания нападат Ирак под претекст, че има.

Тони Блеър (тогавашният министър председател на Великобритания) успява да разбере, че анонимният източник е именно Кели. Сформира се парламентарна комисия, която да разпита учения, но два дни по-късно той е намерен мъртъв в апартамента си. Полицията твърди, че става въпрос за самоубийство, но защо тогава съдът постановява доказателствата за това да останат засекретени за цели 70 години?Учените от компанията Маркони

За тази странна и зловеща история съм писал тук:

Проклятието на компанията "Маркони"

Дон Уайли

Дон Уайли е бил водещ експерт в областта на химическите оръжия и най-вече антракса. Когато през 2001 в САЩ се разразява епидемията от тази зараза, колата на Уайли е намерена на един мост, а ключовете все още са на таблото. В последствие тялото на учения е намерено в река Мисисипи. А най-странното е, че горе-долу по същото време умира и друг учен изследващ антракса - Владимир Пасечник. Той умира от естествена смърт - сърдечен удар, но все пак съвпадението е странно.

Родни Маркс

Родни Маркс е австралийски астрофизик, който умира мистериозно докато работи в обсерватория на южния полюс. Тялото му е задържано от властите поради неназовани причини. Едва по-късно излиза информацията, че е починал в следствие на отравяне с метан. А дали докато е работил в обсерваторията не е открил някоя космическа / извънземна тайна, която не е трябвало да бъде разгласявана?


Групата полярни учени

Трима различни учени работещи върху един и същ проект умират през 2013 докато изучават ефектите на глобалното затопляне. Друг изследовател от екипа, Питър Уадам твърди, че колегите му са убити от лидерите в петролния бизнес или от американското правителство.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Чарлс Форт - първият съвременен паранормален изследовател

Няма коментари:

Публикуване на коментар