23 май 2016

Дали властите продължават с дезинформацията относно НЛО?

От 1947 когато темата НЛО навлиза масово в обществото, властите правят всичко възможно да прикрият истината. И това не са конспирации, това е доказан факт, разкрит и признат от самите правителства след години. Пример е "Случаят Розуел". През 1947 г. край този американски град пада странен обект, който бързо е обявен от военните просто за метеорологичен балон. Едва след няколко десетилетия САЩ признават, че са излъгали. Не било "метеорологичен балон", а свръхсекретен експеримент - балон летящ високо в атмосферата и имащ за цел да засече дали в СССР се провеждат опитни ядрени взривове. След като сами си признават, че са ни излъгали веднъж, как да сме сигурни, че отново не ни лъжат? Мнозина твърдят именно това - в Розуел всъщност е паднал извънземен космически кораб.

Още два доказани примера.

Дълго време американските власти отричат въобще, че съществува база наречена "Зона 51". Уфолозите твърдят, че тя не само, че е реална, ами и че там се държат пленени летящи чинии (тази от Розуел?), както и тела на извънземни. Днес е безспорен факт, че "Зона 51" е реален военен обект. Все още обаче военните твърдят, че там само се тестват нови военни самолети като бомбардировачите Стелт.

Дълги години изследователите на НЛО в САЩ и Европа са се оплаквали, че правителствени агенти ги следят и тормозят. Така се появяват историите за "мъжете в черно". Властите се присмиват - твърдят, че това са измислици на параноици. Преди няколко години обаче във Великобритания бяха разсекретени документи, които потвърждават, че наистина някои изследователи на НЛО са били следени. Отново обаче правителството има оправдание и извинение - били ги следели да не би случайно да са агенти на Съветския съюз.

Има и други примери. Има и много повече съмнения, които все още не могат напълно да се докажат. Твърди се, че правителствата по света редовно са следели за съобщения за НЛО, пускали са опровержителни статии и дезинформация по вестниците. На някои свидетели и изследователи им е "затваряна устата", а опасни статии и книги са спирани от печат.

Мислех си, че опитите на правителствата да прикрият истината за НЛО са останали в миналото. До този извод бях стигнал поради две причини. Първата е, че ако приемем оправданията на властите и военните, че всичко това са правили в името на националната сигурност и борбата със СССР, то днес това оправдание отпада. Въпреки опитите на някои побъркани ръководители да възобновят Студената война, тя до голяма степен е в миналото. Днешният враг е глобалният тероризъм и е малко абсурдно тайните агенти да почнат да следят отново НЛО-изследователите с оправданието, че ги проверяват дали не са джихадисти.

Втората причина, поради която вярвах, че властите вече не се занимават с НЛО, бе възходът на Интернет и новите технологии. Днес достъпът до Световната мрежа е лесен и евтин - чрез компютър или мобилен телефон. За секунди чрез социалните мрежи може да се разпространи една новина за видяно НЛО. Как правителствата биха я спрели? Отделни диктатори като Ердоган пробваха да забранят Фейсбук, Ютюб и Туитър, но хората намираха начин да заобиколят ограниченията.

И въпреки това, изглежда съм сбъркал! Дори днес дезинформационната кампания по темата НЛО продължава. Поне с такова впечатление останах вчера. Ето какво точно се случи.

Платформата Туитър е чудесно средство за следене на новини и интересни теми в реално време. Може да търсиш по определена дума или етикет (хаштаг) и всички съобщения, които ги съдържат ще ти се появяват почти веднага. Това е особено удобно при извънредни събития, спортни срещи, обществени прояви и т.н. Често използвам тази възможност, за да следя това което ме интересува.

От скука вчера реших да видя какви съобщения (туитове) ще ми се появяват за думата "UFO" (НЛО на английски). Очаквах да виждам по едно-две съобщения на всеки час, но за моя изненада бях залят с десетки туитове още първата минута. Болшинството от тях бяха на практика едно и също съобщение пускано от различни профили. В първият момент си помислих дали не се е случило някакво невероятно събитие (извънземните да са кацнали) и всички да пишат за него. Но не - ставаше въпрос за незначителна статия разглеждаща връзката между президентите на САЩ и конспиративните теории. Десетки и дори стотици профили пускаха "новината" отново и отново. Очевидно повечето или всичките бяха ботове, как иначе ще го пускат в една и съща секунда?Замислих се, каква може да е целта на този спам и стигнах до извода - удавяне на истинските съобщения за НЛО. Порових се в потока и наистина намерих няколко туита в които хора казват "видях НЛО" или "заснех това, какво мислите че е?". Може би се шегуват, може би са заснели просто дрон или птица, но властите изглежда не искат да рискуват. Ами ако това е легитимно НЛО? Я по добре да наспамим всичко и да удавим истината....

Допълнение - тази сутрин също погледнах какво се пише в Туитър за "UFO". Спамът не е спрял, макар леко да е намалял. Просто темата е сменена - сега бях залят от съобщения на непознат език - китайски или японски.

Е, какво мислите? Случайност? Или някой продължава да прикрива истината?


Уточнение: като говоря в статията за "вчера" и "тази сутрин" имам предвид времето в което е писан материала - това бе преди една седмица. Но дори и днес, 23 май 2016, положението не е много по-различно.


ПОДОБНИ СТАТИИ:
Интернет мистерии - част IV
Интернет мистерии - част V
Човек намира снимка на НЛО на телефона си, която не помни да е снимал

2 коментара:

  1. Браво на теб хареса ми статията

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Почакай да видиш какви статии съм подготвил за напред само :) Рептили, измънземни свързани с дъска Уиджа....

      Изтриване