08 април 2016

Най-страшните градски легенди от всеки щат на Америка - Мейн и Мериленд

В щата Мейн има малък остров с много предимно мъртви дървета. На някои от тях са издълбани странни зловещи лица. Казват, че това е дело на някогашните индианци живели по тези земи - техните духове все още се навъртат наоколо. И ако това не е достатъчно страшно само по себе си, в близост има гробище за домашни любимци. Хора разправят, че са виждали призрачни коне, кучета и котки. А аз почти съм сигурен, че Стивън Кинг е черпил вдъхновение за един свой известен роман именно от тези легенди.


В Мериленд пък живее човекът-козел, поне така се твърди. Според някои историята започва с луд учен работил в аграрния институт "Beltsville Agricultural Research Center". Той извършил серия от извратени и мъчителни експерименти с кози. При един от опитите самият учен пострадал и получил наранявания на мозъка.

Сега кръстосва щата преоблечен като козел. Често размахва брадва. Обвиняван е за смъртта на редица домашни и диви животни и дори хора.

Има обаче хора, които са се изправяли очи в очи с него и твърдят, че това не може да е човек облечен в костюм, това трябва да е свръхестествено същество.

Специално за тази легенда съм писал и преди в тази статия:

Легендата за човека-козел от Мериленд


Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар