20 април 2016

Най-страшните градски легенди от всеки щат на Америка - Ню Мексико и Ню Йорк

В щата Ню Мексико испаноговорящото население е мнозинство, ето защо не е чудно, че най-известната легенда е свързана с едно същество популярно в Латинска Америка. Естествено, става въпрос за легендарната Чупакабра изсмукваща кръвта на домашните животни.

За него съм писал в тази статия под номер 4:

Най-известните криптиди - за начинаещи


Най-страшната легенда за щата Ню Йорк пък е сравнително нова - появила се е едва преди десетина години. Разни хора започват да виждат странно същество непознато до онзи момент. Приличало на Голъм от "Властелина на пръстените" и карало виделите го да изпитват екстремно силни емоции. Създанието получило името Рейк (Rake) и всеки, който го погледнел в очите, ставал негова жертва. Човекът ставал емоционално нестабилен и изтощен и постепенно това водело до смъртта му.

Има поне една снимка за която се твърди, че показва чудовището. Освен това се твърди, че един самоубиец е оставил предсмъртно писмо със следното съдържание:

"Докато се подготвям да отнема собствения си живот, аз чувствам, че трябва да успокоя всяка болка или вина, които може да породи това ми действие. Ничия не е вината, а само на него. Веднъж се събудих и почувствах неговото присъствие. Веднъж се събудих и го видях. И още веднъж се събудих и чух неговия глас и погледнах в очите му. Не мога да заспя без страх от следващото което мога да видя като се събудя. Не мога никога да се събудя. Сбогом!"


Източник

2 коментара:

  1. Това същество Рейк силно ме заинтересова. Скоро ще има ли по-подробна статия за него?

    ОтговорИзтриване