12 април 2016

Най-страшните градски легенди от всеки щат на Америка - Минесота и Мисисипи

В Минесота има един път, който се нарича "Пътят на мъртвеца" и край който мнозина твърдят, че са виждали привидения.

Не е ясно от къде идва името му, но има няколко легенди. Една разказва, че някога край него се скрил един индианец, който бил обвинен, че е убил европеец. Друга пък е свързана с млада индианска жена, която по някаква причина била преследвана от властите. Тя оставила детето си край пътя покрай реката, като мислела по-късно да дойде да си го вземе. Когато обаче се върнала, видяла, че детето било отнесено от реката. И до днес духът и броди наоколо и търси малкото индианче.


В края на 50-те години на ХХ век в Мисисипи избухват размирици, защото хората не вярват, че правителството прави достатъчно да се справи със необичайно заболяване разпространило се в региона. Според легендата то карало жените да убиват мъже само за това, че са мъже. Разправя се дори, че жените от цяло едно село подгонили един мъж, който скочил в мразовита река. Жените скочили след него и всички се удавили.

Не сте чували за такова заболяване? Мнозина и до днес смятат, че историите за него са нарочно потулени от правителството.


Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар