10 април 2016

Най-страшните градски легенди от всеки щат на Америка - Масачузетс и Мичиган

Щатската болница Таунтън в Масачузетс е била заведение за душевноболни в която са пребивали доста зловещи хора. Като например медицинската сестра Джейн Топан, която е имала амбицията да убие повече "беззащитни хора" от всеки друг в историята. Доказано е, че е убила поне 31 пациенти, които са били под нейна грижа.

Легендата твърди, че голяма част от персонала на болницата се е обърнал към сатанизма в опита си да "излекуват" болните. Провеждали са странни ритуали с пациентите в подземието на сградата.


Подобно на Бермудския триъгълник, съществува и "Мичигански триъгълник" в езерото Мичиган в едноименния щат на САЩ. Разказва се, че той е погълнал много самолети и лодки.

Скептиците твърдят, че в района се образуват много бури и те са виновни за "изчезванията", но това може да е само част от обяснението. На дъното на езерото археолози са открили кръг от наредени праисторически камъни, някои предполагат, че това са основите на храм на древна цивилизация.

Над езерото са виждани и мистериозни червени светлини - заради тях някои хора смятат, че свалените самолети и разбилите се лодки са станали жертва на НЛО.

Често над езерото се спуска и странна "електронна" мъгла, която кара времето да се забързва или да се забавя.

Един от камъните на дъното:


Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар