18 март 2016

Интернет мистерии - част V


A858DE45F56D9BC9

A858DE45F56D9BC9 е още един потребител на Редит (човек или бот), който от години всеки ден публикува поредици от несвързан текст. Други потребители всеки ден разнищват всеки нов постинг с надеждата да открият някакво значение.

Нещо, което е изключително странно, изглежда постингите взаимодействат с потребителите, които коментират. Примерно веднъж някой написал, че тази загадка е "Стоунхендж на Редит". Следващият публикуван текст от A858DE45F56D9BC9 се оказал, че е ASCII картинка на самия Стоунхендж. Някои от другите неща също са дешифрирани, но не са довели до разплитане на загадката.

Преди време тази мистерия е станала тема в два популярни сайта, които са разказали за нея. Тогава A858DE45F56D9BC9 изтрива всичките си стари постинги и изчезва. След 5 месеца се завръща.

11B-X-1371

Последната загадка в поредицата е за прословутото видео 11B-X-1371, мисля че него и преди съм давал в блога. На него се вижда човек с маска подобна на тази, която са носили докторите по време на чумните епидемии. Предполага се, че е заснето в гора край Варшава, Полша.

През Ноември 2015 един американец се появява с твърдението, че той е автора на видеото, било част от арт проект. Дори качва ново видео. Много хора обаче не вярват на този човек на име Паркър Уорнър Райт - изтъкват, че в новото видео костюмът е различен и следователно е позьор, който иска да си припише славата. Райт отговаря, че просто е направил нов, по-добър костюм.Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар