12 март 2016

Интернет мистерии - част II


Oct282011

oct282011.com е мистериозен сайт появил се през 2010 или 2011. Преди 28 октомври 2011 той съдържа обратен брояч със странни загадки и съобщения, които никой не може да разбере. Сайтът е променян често и както изглежда - произволно. Съдържа много различни неща - от скрит текст през научни диаграми до невалидни връзки.

Някои вярват, че това е поредния сайт отброяващ времето до края на света понеже според една трактовка календара на маите свършва на 28 октомври 2011. Но датата идва и отминава без да се случи нищо. С това обаче мистерията не приключва, а само се задълбочава. В един момент на сайта е публикуван телефонен номер. Някои по-смели интернет потребители го набират и са посрещнати от ужасяващи звуци.

На 26 април 2015 сайтът е изтрит и днес на негово място има изцяло празна бяла страница. Сайтът освен това съдържа специален файл robot.txt, който пречи да се види старото архивирано съдържание.

Никой не знае кой е направил този сайт и каква му е била целта. Предположенията са, че става въпрос за някакъв култ.

973-eht-namuh-973

Това също е сайт, но за разлика от горния, не е изтрит. Намира се на този адрес:


Сайтът се появява през 2003. В началото има обърнат триъгълник с думата "абракадабра". Но освен него има още много странни думи, изображения и числа. Сякаш се набляга на религията и нумерологията.

Чрез интернет проверка от типа "WHOIS lookup" се е установило, че зад сайта стои британеца Дейвид Денисън, занимаващ се с изкуство.

Според някои страницата е загадка от типа на "Cicada 3301". Други мислят, че съдържа просто безумия на луд математик. Колкото по-навътре се отива в сайта, толкова по-смущаващи стават снимките и текстовете. Ясно е, че името на сайта предстсвлява написано на обратно "the human" (човекът), но никой не е сигурен какво значи числото 973. То се появява често в съдържанието.

Към сайта има и форум с един единствен постинг “UNIVERSAL MIND THE MIND OF HUMANKIND” публикуван още през 2007. Въпреки, че нищо не се пише във форума, самият Дейвид Денисън влиза всеки ден в него, това е видно от статистиките.

Ето едно доста дълго видео (27 минути), в което се проучва сайта:Източник

1 коментар: