10 март 2016

Интернет мистерии - част I

Karin Catherine Waldegrave

През 2011 странна жена от Канада на име Karin Catherine Waldegrave започва да публикува огромен брой несвързани съобщения във Фейсбук. Още по-странно е, че си отговаря на собствените си небивалици, понякога цели 700 пъти. Според профила ѝ, тя е получила докторска степен от Университета в Торонто. Освен това пише, че е пътувала в много страни и владее следните езици - френски, естонски, латвийски, английски, руски, галски, немски и латински. За толкова ерудиран човек, постингите ѝ изглеждат като бръщолевене на луда жена. Някои от текстовете първоначално започват нормално и свързано, но бързо преминават в неразбираеми писания. Освен това в профила има няколко снимки, но всички изглеждат така сякаш са заснети на фотографска лента с повреди.

Скоро в постингите започват да се споменават някои добре известни конспирации свързани с ФБР, ЦРУ, "мъжете в черно", нацистите и елита. Другите потребители в Интернет си нямат на идея дали жената е шизофреничка или пуска някакъв вид закодирана шпионска информация. Също не е ясно дали това е дело на един човек или няколко с достъп до профила. Способността на жената да публикува невероятно дълги пасажи в рамките на минути и дори секунди изглежда човешки невъзможна. Дали това не е някакъв автоматичен бот дело на мистериозен програмист? И каква му е целта?

Към началото на 2016 не е ясно какво се случва с Карин. Който и да стои зад тази загадка, той или тя изтрива Фейсбук профила и изчезва. Някои смятат, че вероятно е вкарана в психиатрично заведение, а според други тя е мъртва. В момента има фен-страница във Фейсбук посветена на нея чрез която хората се опитват да съберат информация и да я открият. Някои са намерили други профили в мрежата, които според тях са на жената. Може би си е сменила профила, защото е получавала твърде много покани за приятелство?


62.10401554464931 24.459908986464143

Даденото по-долу видео е публикувано на 9 август 2014 и от тогава хората се чудят какво му е предназначението. Потребителят, който го е качил в Ютюб се е нарекъл 626544984949854984858948l1. Почти нищо не се знае за видеото и за човека. То съдържа различни изображения - от зловеща тъмна гора до изменящо се в череп лице. Звуковият фон също е различен - от музика до неразличими гласове. Към края си видеото прекъсва за около 30 секунди преди да покаже последното изображение - тъмен самотен път.

Според някои това е опит за шега или измама. Други обаче вярват, че има дълбоко съобщение във видеото, нещо подобно на Cicada 3301.

Някой се е сетил да провери координатите от заглавието и те водят към гора във Финландия. Зловещо!Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар