31 март 2016

Най-страшните градски легенди от всеки щат на Америка - Хавай и Айдахо

Според една островна легенда, "Нощните ходещи" са духове на древни войни, които вероятно искат да отмъстят за своята смърт или да си възвърнат земята. Те не са полупрозрачни като повечето призраци, а си изглеждат точно като хора. Обикновено могат да се видят в специфично време от нощта. Поверието разказва, че ако установиш контакт с очи с тях, скоро ще умреш ти или някой твой близък. Затова трябва да легнеш на земята докато процесията отмине и дори да се правиш на мъртъв.

И макар мнозина да се отнасят скептично към цялата тази история, има местни хора, които твърдо вярват в "Нощните ходещи" и ще те посъветват да си плюеш на петите, ако чуеш приближаващ се звук от барабани.

****************

В щата Айдахо се намира едно средно училище известно като "Pocatello High School". През 2014 г. на охранителна камера е заснета сенчеста фигура, която се движи по коридорите. Според паранормалните изследователи това е едно от най-силните доказателства, че свръестественото съществува. Сянката не просто се движи насам-натам, ами кара лампите да светват и угасват и дори активира алармата - полицията идва, но нищо не намира.

Още преди този запис, училището се свързва със редица зловещи легенди. Според най-страшната, то е обитавано от духовете на децата умрели в него. През всичките години на съществуването си, в училището има общо 6 смъртни случая, включително на няколко момичета, които решили да се самоубият заедно като се обесят.


Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар