07 март 2016

Мъртва приятелка, но в друга вселена?

Не съм сигурен дали този случай е от САЩ или Англия, но е наистина интересен Моят кратък коментар е в края на статията.

Преди няколко години една моя приятелка (която ще нарека просто Мери) претърпя сериозен инцидент. 12 часа по-късно тя почина в болницата. Не съм сигурен за другия човек в колата, понеже не ми е познат, но мисля, че оцеля.

Новината за смъртта на Мери ми бе съобщена от наш общ приятел, а после я видях и в новинарски сайт. Пишеше ѝ името и фамилията (която не е често срещана). Когато исках да отида на погребението ѝ, разбрах, че нейното семейство е пожелало то да е само за роднини. Така не можах да кажа "последно сбогом" на Мери.

Но нещо забележително се случи преди 3-4 месеца. Шофирах, както ежедневно правя и спрях на едно кръстовище. Друга кола спря на пътя перпендикулярен на този по който аз се движех. Чух се някой вика. Погледнах към другия автомобил и си казах "не може да бъде!". От прозореца на другата кола се подаваше Мери, тя ми махаше с ръка и викаше името ми. Изпитах най-странното чувство през живота си - "дух ли виждам?". Провикнах се да завие на дясно и да спре.

Аз и тя излязохме от автомобилите. Не знаех какво да кажа, затова тя първа пое инициативата и ме прегърна. Беше си истинска, не беше призрак. Разказах и как съм научил за катастрофата от преди няколко години и как съм мислил, че е мъртва. Тя ме изгледа все едно съм луд. Мери потвърди за катастрофата, но каза, че е била 30 дни в кома в болницата, след което е имала много операции и трудно възстановяване.

По-късно през деня, аз се опитах да намеря по новинарските сайтове новината за катастрофата и смъртта на Мери, но не можех. Нима се бе случило в друга вселена?

Източник

Това с другата вселена е интересно обяснение. Може би човекът, който разказва историята е бил в един паралелен свят в който приятелката му наистина умира, но после някак си е попаднал в нашия, в който Мери е оцеляла.

Зачудих се дали обаче няма и друго по-реалистично обяснение. Често пъти новинарските сайтове бъркат, особено в първите часове на някакви критични събития, инциденти, злополуки. Ако следите новините, сами знаете как когато някъде стане атентат постоянно се променят броя на загиналите и ранените, както и други детайли. Замислих се дали не е възможно новинарския сайт да е сбъркал за смъртта на Мери и после да е изтрил новината, като са разбрали грешката си? Все пак реших, че не е възможно. Обикновено грешки има при големи събития - като атентати с много жертви, рядко за автомобилни катастрофи. А щом са дали име и фамилия на жертвата, трябва да са били сигурни в информацията. А и как да си обясним спомена на човека за това, че семейството на Мери е искало погребение без външни лица?

Няма коментари:

Публикуване на коментар