03 март 2016

7 паранормални човешки способности

Тези способности не са признати от науката, въпреки това аз съм склонен да ги смятам за реални - поне някои хора сигурно притежават една или няколко от тях.

Би-локация

Способността да си на две (или повече) места едновременно. Има няколко християнски светци, които са били на две места по едно и също време. Аз обаче няма да разкажа техните истории, вместо това ще спомена един друг "светец" (светец поне за някои). Твърди се, че веднъж през 1923 Владимир Илич Ленин е бил в работния си кабинет в Москва и се е занимавал с разни документи. Хора са го видели там. В същото време други хора са го видели в Горки, където е лежал болен.


Телепатия

Възможността да общуваме чрез мислите си. Мисля, че това е способността, която е най-разпространена сред хората. На практика всеки я има в по-голяма или по-малка (латентна) степен.

Ясновидство

Способността да получим информация за човек, предмет, място по някакъв свръхестествен начин. За жалост в полето на екстрасенсите и предсказателите има твърде много измамници. Това е така, защото се изкарват пари от тази работа.


Телекинеза

Възможността да преместваме предмети само със силата на мисълта си.


Автоматично писане

Някои хора твърдят, че могат да са нещо като предавател за думите на други същества било то духове или извънземни. Тези хора сядат и започват да пишат различни неща на лист. От всичките възможности в списъка, тази ми се струва най-съмнителна, но все пак не отричам, че може да има реални такива случаи.

Паранормална емпатия

По принцип емпатията (съчувствието) е нещо нормално. Често и на нас ни става тъжно като видим някой да плаче. Ние съпреживяваме емоциите на другите. Някои хора обаче крият дълбоко в себе си своите чувства. Паранормална емпатия е такава способност чрез която може да се усетят и тези скрити и подтиснати настроения. От всичките изброени в този списък способности, мисля, че това е най-лесно обяснимата. Хората често несъзнателно се издават чрез жестове, поза на тялото, лека интонация в гласа. Хората притежаващи "паранормална" емпатия всъщност съзнателно или не улавят тези издайнически знаци.


Пътуване извън тялото

Казват, че някои хора могат да напускат тялото си и да пътуват из света. Обикновено това става докато спят. Чувал съм, че това е опасно, докато душата ти броди, може някой друг да се вмъкне в тялото ти - примерно някой демон.Източник

Пропусната е една важна човешка способност! Създаването на тулпи.

ПОДОБНИ СТАТИИ:
"И той се превърна в дърво"

2 коментара:

  1. За пътуване извън тялото Робърт Монро има публикувани две едноименни книги, които се явяват своеобразен наръчник за практикуващия. Естествено трябва да си малко луд, много смел и достатъчно свободен.

    ОтговорИзтриване
  2. Винаги ли има 3-та възможност - тулпи ;)

    ОтговорИзтриване