02 февруари 2016

Сериозно доказателство за реалното съществуване на атмосферни същества?

Не веднъж съм писал за странните създания, които изглежда живеят в земната атмосфера (предполага се, че някои от тях са невидими с просто око). Ето една обзорна статия по въпроса:


Наскоро попаднах на нещо направо сензационно, поне така ми се стори на първо четене. Не къде да е, а в последното издание на "American Journal of Modern Physics" (Американски журнал за съвременна физика) е публикувана статия от д-р Роджеро Сантили (Ruggero Santilli), който твърди, че е изобретил телескоп способен да засича странни същества в небето, невидими с обикновен телескоп или с невъоръжено око. Тези странни създания са се движели по "интелигентен" начин в пространството, което говори за наличието на разум.

А самият доктор Сантили е описан като високо ценен експерт в областта на физиката, математиката и космологията, два пъти предлаган за Нобелова награда - за химия и за физика.

Към статията са приложени и тези снимки заснети над Тампа Бей, Флорида, САЩ. Както и схема на телескопа на Сантили.

Източник

Позволих си да направя известни проверки, все пак новината ще е твърде значима, ако е вярна. Първо, проверих за споменатото списание "American Journal of Modern Physics". В английската уикипедия има доста дълъг списък с англоезични издания посветени на физиката. Това липсва в него. Може да е грешка в оригиналната статия и да са имали в предвид друго издание - "American Journal of Physics" (Американски журнал за физика). А може просто споменатото списание да е несериозна публикация незаслужаваща да бъде включена в списъка.

Но пък в Уикиепдия има статия за д-р Сантили. Въобще не пише да са го предлагали някога за Нобелова награда, вместо това е известен със съмнителните си теории сред колегите си....

Аз съм сигурен, че в небето над нас летят странни неща били те НЛО, небесни чудовища или нещо друго. Просто за сериозни доказателства изглежда ще трябва още да почакаме.

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Суперстранни небесни феномени

1 коментар:

Най-популярни (последни 7 дни)