06 януари 2016

Тамплиерите - наследници на древните еврейски водачи?

През месец май 2015 публикувах в блога тази статия:


Завършвам материала със следния пасаж:

Както бе споменато, в началото тамплиерите били всичко на всичко 9 рицари. Абсурд е да са можели да пазят пътуващите поклонници. Тези рицари сякаш имали тайна мисия в Светия град. За нещо такова говорят археологически разкопки проведени през 1867 в Йерусалим. Британски археолози открили вертикален тунел започващ от пода на една джамия. 20 метра по-надолу той се извива в хоризонтален проход продължаващ към основите на Соломоновия храм. В тунела били намерени шпори и други предмети, които говорели, че именно тамплиерите са го прокопали. Какво са търсели? Скрити съкровища оставени от евреите при нахлуването на римляните през 70 г. от н.е.? Светият Граал? Изчезналия Кивот или скрижалите с десетте божи заповеди? Освен това има ранни масонски текстове от 18-19 век, които говорят точно за това - че тамплиерите са намерили кивота...

Сега попаднах на интересна статия в сайта "The Ancient Origins", която разглежда интересна теория.

Изглежда деветимата първоначални тамплиери са знаели къде точно да търсят, а не са копали "на посоки". Когато през 70 г. от н.е. римляните нахлуват в Палестина, много от най-важните водачи на евреите бягат в Европа, като преди това скриват на определени места богатства, важни религиозни предмети и свитъци с кабалистични знания.

В Европа тези евреи се вливат в някои аристократични фамилии (24 на брой), които стават известни като "Рекс Деус" (Rex Deus) или "звездни" фамилии. От поколение на поколение предават знанията къде точно са заровени съкровищата. Изглежда всичките 9 първи тамплиери са по някакъв начин свързани с "Ред Деус". Нищо чудно да са знаели къде точно да копаят. За няколкото години на разкопки, тамплиерите събират 4 сандъка със скъпоценности, които отнасят в Европа.

Къде са днес тези сандъци и какво е имало в тях, не е ясно. Когато си тръгват от светите земи, тамплиерите спират за малко в манастира "Свети Омер" във Фландрия. Там един от свитъците наречен "Райския Ерусалим" е прекопиран от монасите. Днес документът (на сниката) се пази в Университета на Гент в Белгия.


Най-вероятно, след това сандъците се озовават в Шотландия. Между другото след време именно там се заражда масонството. Може и да е случайност, но мнозина смятат, че масоните произхождат именно от рицарите-тамплиери.

Вероятно днес съкровищата открити от тамплиерите, се намират под параклиса Рослин. С него се свързват редица конспирации и загадки. Някои виждат в декорациите тайни символи.


Параклисът е изграден от Уилям Сен-Клер, а самата фамилия Сен-Клер е смятана за свързана с "Рекс Деус". Сонарни сканирания през последните години действително са открили обекти под църквата, които много приличат на четири големи кутии. Разкопките обаче там са забранени. Дали някога ще узнаем какво са открили тамплиерите?

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар