05 януари 2016

Фигура предизвикваща кошмари, дори когато е само на снимка

Предупреждение! По-долу в статията има снимки за които се твърди, че предизвикват кошмарни съновидения. Продължете да четете на собствена отговорност!

През месец август 2015 публикувах тази статия в блога:


Тя много се хареса на редовните читатели. Междувременно семейството изследователи (на снимката) публикува нов силен материал. Всъщност новата история на Дана и Грег започва с въпросното огледало.


На 13 септември 2015 двамата паранормални ентусиасти и заклети изследователи на странното участват в радиопрограмата "Coast to Coast". Това е може би най-популярното американско предаване в радио ефира посветено на загадките и конспирациите. В него Дана и Грег разказват за случките предизвикани от черното огледало, както и за много други теми.

Два дни по-късно те получили имейл от един човек, който ги слушал по радиото. Той твърдял, че има прокълната статуя. Понеже живеел сравнително близо (по американски стандарти), човекът предложил да се срещнат някъде и лично да им предаде фигурата, за да си спести пощенските разходи по изпращането ѝ с куриерска фирма.

Тук е момента да отбележа, че явно параноята не гони само мен, ами и други хора занимаващи се с паранормалното. Дана и Грег имали своите опасения за това да се срещнат с напълно непознат. Затова осъществили следния план - докато Грег разговарял с човека на паркинга пред един универсален магазин, Дана стояла в колата с телефон в ръка и била готова всеки момент да набере номера за спешни обаждания при възникване на кризисна ситуация.

За щастие непознатият човек не се оказал луд убиец. Той предал на Грег нещо омотано в груб плат и му разказал следната история. Преди 6 месеца бил купил къща в Дейтън, Охайо където се нанесъл със семейството си. Един ден, докато прокарвал кабели в мазето, намерил в един отдалечен ъгъл някакъв вързоп омотан с чували и завързан с канап. Бил покрит с паяжини и вероятно стоял недокосван там от много време. Човекът измъкнал вързопа и го занесъл горе, където го разопаковал. Оказало се, че това е дребен дървен идол подобен на тези изработвани в Африка. Поставил го в ъгъла на работното си бюро и продължил да прокарва кабели.

Същата нощ синът му се втурнал разреван в стаята на родителите си и говорил как "малкият човек" от статуята му дърпал завивките. През седмицата това се повторило още няколко пъти, но баща му и майка му отдали всичко на детското въображение. Но скоро и с тях взели да се случват странни неща. Двамата започнали да сънуват ужасяващи кошмари. Толкова страшни, че човекът не искал да сподели с Грег какви са.

Човекът отново опаковал статуята и я върнал на мястото ѝ в мазето, но кошмарите не спрели. Нещата дори ескалирали. През следващите седмици лампите светвали и угасвали произволно, зловеща сянка се мяркала през деня във всекидневната, а един ден намерили цялата кухня разхвърляна. Човекът бил готов да изхвърли статуята на боклука. Единствено го спирало това, че можел някой друг да я намери и да бъде сполетян от същите проблеми. Тогава чул радио предаването и решил да се свърже с Дана и Грег. Мъжът подал вързопа с фигурата и казал "сега тя е твой проблем".


Грег настоял да разбере повече за кошмарите измъчващи мъжа и съпругата му. Все пак, взимал идола и искал да знае с какво си има работа. Човекът се съгласил да разкаже само своите съновидения, не и тези на жена му.

"Сънувах, че я натискам надолу, опирам остър камък до гърдите ѝ и я разрязвам. Чувах пукането на ребрата и чувствах топлината на кръвта ѝ. Помня как пищеше, помня всичко, толкова бе реално. След това измъкнах сърцето ѝ с голи ръце и го изядох. Това не бе обикновен сън. Бе ужасен."

Дана и Грег се прибрали у тях с новата си придобивка. Веднага разопаковали вързопа.На следващия ден семейството имало запланувано посещение в горната част на щата Мичиган, където щели да гонят духове и да изнесат лекция за отвличанията от извънземни. Естествено, техният пътуващ музей с експонати щял да бъде с тях и решили, че това е добър повод да представят пред публика най-новата си придобивка - прокълнатият идол. Грег набързо отпечатал една табела за него.


Натоварили всичко в колата си, която дори има име - Adventuremobile, което на български може да се преведе като "приключеномобил", и потеглили. Много скоро колата взела да им прави проблеми. Грег изрично подчертава, че с този автомобил са изминали хиляди километри и никога не са имали ядове. Освен това преди пътуването го бил закарал на сервиз. В крайна сметка не могли да стигнат на собствен ход до Мичиган и се наложило да ги дърпа "Пътна помощ". Пътуването, което нормално отнема 8 часа, сега им отнело 15. И двамата се зачудили дали африканският идол няма нещо общо с това, но решили да не бързат с изводите, може да е просто съвпадение.

Посетителите на експозицията им като цяло не смеели да докосват статуята. Единствено двама се престрашили. Иначе прокълната фигура била много обсъждана. Теориите варирали от черна магия през обсебване от демон до "пълни глупости". Много хора чувствали тревога в близост до статуетката. Но двамата изследователи отново не бързали със заключенията. Фигурката изглежда страшно и на подсъзнателно ниво ни кара да се страхуваме и от там идва това чувство за безпокойство. Най-вероятно е изработена с такъв външен вид именно с тази цел - да плаши.


След като двамата се прибрали от Мичиган, Грег закарал "приключеномобила" отново на сервиз, но там не открили абсолютно никакъв проблем.

На следващата седмица имали запланувана проява в Кентъки. Отново натоварили цялата експозиция на колата и отново съвсем скоро превозното средство създало проблеми. Електрическата система "полудяла" и изгаснала, а в крайна сметка не стигнали за където били тръгнали. Обадили се на местния паранормален изследовател в Кентъки, който трябвало да ги посрещне и който бил организирал събитието там. Извинили му се и му обяснили какво се е случило. Той пожелал да му пратят снимки на прокълнатата фигурка.

На следващият ден, той им пратил имейл в който им казал, че е показал снимките на една вуду жрица от Ню Орлеанс. Интересното е, че тя се казва "Блъди Мери" (Кървавата Мери) и е сравнително известна в Америка, участвала е в телевизионното шоу "Ghost Adventures". Може да я видите ТУК.

Вуду жрицата обяснила следното. Статуята е била поставена в мазето с определена цел - добра или лоша (примерно да пази дома или да навреди на някогашния собственик). Тя не е знаела кой е този човек (сегашния собственик), който я е извадил и разопаковал. А също и кои са Дана и Грег. Затова е била "разстроена" и са започнали да се случват странни неща. Много е вероятно този, който някога е направил магията, да е отдавна мъртъв и духът закачен към фигурата, да е объркан и лутащ се. В цепнатините на статуята може да се види пръст, което значи, че е била заровена известно време, което пък наистина може да значи, че е много стара.

Блъди Мери препоръчала на Грег и Дана да направят самоделен олтар, да поставят идола там и да му поднесат като дарове малко тютюн и ром. След което да му обяснят кои са те и как той се е озовал при тях. Те послушали съвета на жената. Направили примитивен олтар и "почерпили" идола с малко тютюн и "Сейлър Джери".

Същата нощ Грег имал ярък сън. Всъщност той от известно време сънувал едно и също нещо. Намира се на някакво препълнено с хора място, като автобусна гара например. Има чувството, че е наблюдаван от някого. В този момент обикновено Грег се събуждал. Не и тази нощ обаче, сънят продължил.

Този път видял кой го гледа - това било някакво дребно създание облечено в кафява роба. То надничало зад група хора, които не го забелязвали. Лицето му било черно, а очите сини. Грег осъзнал, че това е персонификация на идола и с този сън изпращал ясно послание - "гледам те!".

Този сън в различни вариации ще преследва Грег всеки път щом се докосне до фигурката.

В нощта на Хелоуин, Дана и Грег са имали планирано посещение за гонене на духове и изложба в Пенсилвания. Този път преди да тръгнат отново предложили тютюн и алкохол на олтара на фигурата и обяснили за къде ще пътуват. "Приключеномобилът" не създал никакви проблеми!

На самата изложба един друг паранормален изследовател се престрашил да вземе фигурата в ръце - Ти Джей Порфели (на снимката) нямал никакви проблеми тогава и не почувствал нищо.


След него една жена решила да се пробва. Тя изглеждала добродушна, а също така твърдяла, че може да "усеща нещата", дарба, която се предавала в семейството ѝ от поколение на поколение. В мига в който поела статуята от ръцете на Грег, изражението на лицето ѝ се променило. Тялото ѝ се напрегнало, веждите ѝ се намусили, а очите ѝ се взрели директно в очите на Грег с неистова ярост. Странни думи взели да излизат от стиснатите ѝ устни. Грег веднага издърпал идола от ръцете ѝ. Веднага жената си възвърнала предишния вид и взела да се извинява. Всичко продължило едва няколко мига, но всички в помещението направо изтрещели от случилото се. Решили да не рискуват повече с това прокълнато нещо и да се насочат към следващото в програмата по-безопасно занимание - търсенето на духове.

След една седмица Грег и Дана получили имейл от Ти Джей Порфели, изследователят, който бил взел идола в ръце и който уж бил незасегнат от него. Той им пишел, че от тогава има кошмари.

В първия сън идолът бил в колибката на кучето му.

Във втория Ти Джей седял на дивана с приятелката си и гледали "Теория на големия взрив". Постоянно се появявали единични кадри с фигурата. Ти Джей постоянно питал приятелката си дали ги вижда, а тя мислила, че е луд.

В третия сън бил в самолет и пътувал за някъде. Мястото до него било празно. Самолетът навлязъл в турболенция и когато мъжът погледнал, до него на празното място стоял идолът.

В следващият сън, той се "събудил", слязъл на долния етаж и видял идола на масата във всекидневната. Държал бележка. Тя била от Дана и Грег и те му пишели, че искат вече фигурата да е при него. Ти Джей се опитал да набере телефонния номер на Грег, но операторът му казал, че такъв номер не съществува. Номерът на Дана пък бил на някакъв мъж. След това Ти Джей се опитал да ги намери в социалните мрежи, но те нямали никакви профили там. Отново погледнал телефона си и видял, че все още стоят СМС-ите от Грег. Опитал се да му прати на свой ред съобщение, но отново се оказало, че номера не съществува. Писал им писмо до пощенския адрес на Дана и Грег, но то се върнало след седмица - "неоткрит адрес". Тогава Ти Джей потърсил адреса им в "Гугъл Мапс" - там където трябвало да е домът им, имало само голо поле. В този сън Дана и Грег били изцяло изчезнали от света. Ти Джей се събудил целия облян в пот.

Ти Джей завършвал имейла си с това, че следващият път, когато видял идолът, не било в сън. Шофирал по един път, било леко мъгливо. Видял фигурата насред пътя. Ти Джей намалил като я приближил, но тя изчезнала. Твърди, че не бил уморен или нещо такова, за да му се е привидяло. Толкова бил разтърсен от преживяното, че се наложило да отбие в страни докато се успокои.

В края на 2015 Дана и Грег отново гостували в радио програмата "Coast to Coast". Съвсем естествено разказали за новата си придобивка. Веднага били залети с множество имейли - хора давали своите теории за произхода на идола, други пък ги умолявали да го унищожат. На следващия ден и на сайта на радио предаването била публикувана историята на идола, заедно със снимка.


Отново в пощата на Дана и Грег пристигнали множество имейли. Този път обаче хората твърдели, че са сънували кошмари само заради това, че са видели снимка на фигурата.


Допълнения от мен.

Към момента на писане на статията не съм имал нито един кошмар, може би идолът не ми действа. А вие сънувахте ли нещо странно след като видяхте снимките в тази статия?

Сега, след като Дана и Грег имат прокълнато огледало и прокълната фигура, защо не си направят експеримент да ги поставят едно срещу друго? Мисля да им пиша с това предложение, може пък да стане нещо интересно.

ПОДОБНИ СТАТИИ:

Кадри на движещи се сами играчки и кукли

Няма коментари:

Публикуване на коментар