22 януари 2016

Дали службите във Великобритания не следят един известен НЛО изследовател?

Тази неделя, 24 януари 2016, ще започне излъчването (в САЩ) на новите епизоди на "Досиетата Х". По този повод цяла седмица пускам основно НЛО и космически новини. Следва поредната статия от тематичната поредица.

Ник Поуп е един известен НЛО-изследовател от Великобритания. Той се заинтересува от тази тематика докато работи в Министерството на отбраната. В продължение на няколко години отговаря за отдел, който приема сигналите подадени от граждани видели неидентифицирани обекти. Именно по онова време Поуп стига до извода, че действително "има нещо странно в небето над нас", а не е всичко халюцинации на луди и пияни, измами и неразпознати земни апарати. Ник Поуп напуска военното министерство и се отдава на търсене на истината за НЛО, един вид "преминава на другата страна". Военните често са обвинявани, че крият истината за летящите чинии и извънземните, Ник Поуп също е получавал подобни упреци докато работи в министерството. Дали когато самият той става НЛО-изследовател, бившите му колеги не започват да го следят?


Намерих един много интересен случай от преди няколко години, който може би потвърждава това предположение. Във Великобритания на много места хората не изхвърлят боклука си в общи контейнери, които да се събират веднъж или два пъти на седмица. Вместо това поставят торбите със смет пред къщите си и боклучиите ги събират всеки ден с изключение на празниците.

Веднъж Ник Поуп забравил, че е почивен ден и сутринта оставил торбата си с боклук пред вратата си. Неговите съседи видели какво прави и също изнесли сметта си. Когато вечерта се прибрал, Поуп видял, че само и единствено неговият боклук бил събран от цялата улица. Това значело само едно - някой друг, а не общинските боклучии са го взели! Но кой е бил този някой друг? Може би любопитни журналисти от жълт вестник надяващи се на намерят кой знае какво? Все пак Ник Поуп е известна личност. А може и някой съсед да си е направил шега.

Най-интересният вариант е някоя тайна правителствена служба да събира всеки ден боклука на Поуп преди да минат истинските общински работници. За тайните агенти няма значение дали е почивен ден или не, те са винаги на своя пост и щом са видели, че Ник оставя торба с отпадъци, са я прибрали. Трябвало е обаче да се досетят, че ще предизвикат съмнение след като никоя друга торба на улицата не е взета. Или е трябвало да изчакат до следващия работен ден или е трябвало по изключение да съберат всички торби на улицата.

Ник Поуп между другото си направил шега и следващият път като изнесъл торба с боклук пред дома си, поставил в нея една шегаджийска бележка до този, който му преглежда отпадъците, ако въобще някой го прави.

Шантаво ли ви звучи тази теория? Оказва се, че не е толкова невъзможна. Ник Редфърн, друг известен изследовател веднъж попитал за това свой познат, който няколко години е работил в криминалните служби. Те действително имат практика да събират боклука на заподозрени криминални лица преди да минат истинските събирачи на смет. Обикновено търсят следи за това дали заподозреният не употребява наркотици или не се занимава с друга незаконна дейност.

Но щом има такава практика за боклука на разни криминални елементи, защо да няма и за опасните НЛО-изследователи?

Впрочем покрай този случай е тръгнала и нещо като градска легенда. В нея се твърди не само, че тайните агенти събират боклука на Ник Поуп, ами той лично ги е видял през прозореца когато една сутрин станал много рано. Те изглеждали като типични мъже в черно. Ядосан Ник Поуп излязъл навън и им теглил един бой. Разбира се в това няма нищо вярно, но поне звучи забавно.


Ако ви е харесала настоящата статия, можете да хвърлите едно око и на тези два материала от 2012-та. В тях отново споменавам Ник Поуп.

Портън Даун - британската Зона 51?

Има ли Великобритания оръжия, които могат да отблъснат извънземна атака?

Няма коментари:

Публикуване на коментар