20 януари 2016

"Досиетата Х" - изглежда една теория ще бъде потвърдена

След 4 дни, на 24 януари 2016, ще е официалната премиера на новите серии от "Досиетата Х". Култовата поредица се завръща и в Интернет от месеци се носят какви ли не слухове. Изглежда една много стара теория свързана с агент Дейна Скъли, ще бъде потвърдена в новите епизоди. Поне за това е загатнал главният сценарист Крис Картър. При "Досиетата Х" всичко е възможно, включително и това Картър просто да се е шегувал.

За какво все пак става въпрос? Според някои Скъли е безсмъртна.


Какви са аргументите за това предположение?

Първият намек за безсмъртието на Дейна Скъли идва в третия сезон, в епизода "Clyde Bruckman's Final Repose". В него се разказва за един човек, който може да предсказва на хората как ще умрат. Когато Скъли го пита, как тя ще ритне камбаната, той и отговаря "ти няма" (да я ритнеш).В епизода "Tithonus" от шести сезон се разказва за един човек, който не може да умре, а иска. Агент Скъли е простреляна, но той се разменя с нея и заема мястото ѝ. Така той умира, а тя най-вероятно получава неговото безсмъртие.

В друг епизод от същия сезон - "Monday", се случва времеви цикъл, събитията се повтарят отново и отново. Феновете на сериала вярват, че Скъли е причината. Понеже не и е писано да умре, нейната смърт кара денят да почва отново и отново, докато не се стигне до вариант в който тя оцелява.

Има и няколко по-малки загатвания за безсмъртието на Скъли, като татуировката ѝ, която е древен символ значещ точно това.

Източник

А междувременно актьорите от сериала обикалят разни телевизионни шоута, за да подготвят публиката за задаващите се епизоди. В долният отрязък от едно такова шоу е показана Джилиан Андерсън, която играе именно Дейна Скъли. Водещият доказва, че каквото и да се каже, то звучи зловещо, след като се пусне музиката от "Досиетата Х". Забавен момент наистина.


Няма коментари:

Публикуване на коментар