19 януари 2016

НЛО случай от България стана световна сензация

Тази неделя, 24 януари 2016, ще започне излъчването (в САЩ) на новите епизоди на "Досиетата Х". По този повод цяла седмица пускам основно НЛО и космически новини. Следва поредната статия от тематичната поредица.

Преди няколко дни, на 15 януари, се появи тази новина в един български сайт:


Тя вече не е чисто местна новина! Влезе в НЛО-подборката на един изследователски канал в Ютюб, който има над 200 000 абоната. Нещо повече, дадена е първа от всички представени новини, което ще рече, че са я сметнали за най-интересна.

Истината е някъде там...в Нова Загора.Обновление! Няколко часа по-късно новината бе подета и от много други НЛО и паранормални сайтове. Стигна дори до един от най-добрите, Mysterious Universe:

Bulgarian Jets Chase UFO Near Mysterious UFO-Shaped Building

Там са направили дори анализ. Според тях самолетът е или американски A10 Warthogs (какво прави американски самолет в България?) или чешки Aero L-39 Albatros. Освен това посочват, че само на 87 километра се намира монументът на Бузлуджа. Къде на шега, къде сериозно питат дали НЛО-то не е било привлечено от този комунистически паметник приличащ на "летяща чиния".3 коментара:

 1. Малко съм скептичен за цялата история....снимките не ми изглеждат много "зимни"

  ОтговорИзтриване
 2. Преди седмица-две прелитаха какви ли не странни самолети в Южна България, включително и над Стара Загора видях един А-10 - летеше ниско над индустриалната зона над града и правеше странни завои.

  Времето тук стана зимно преди няколко дена. Преди това си беше като на снимката.

  На въпросът какво прави американски самолет тук - http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5226275

  А на въпроса какво наистина прави? Или се забавляваше, или тестваше технологиите си да се скрива от радарите или е търсил нещо. Истината е някъде там... ;)

  ОтговорИзтриване
 3. Можех да го гледам от доста близо А-10 Warthogs си беше, не Aero L-39. Качеството на снимката е такова, че не мога да кажа какъв е вторият обект. Но съм скептично настроен - или е друг самолет или птица.

  ОтговорИзтриване