08 декември 2015

Войни и странни същества: Малката стъпка

Британският зоолог Джон Маккинън става известен с това, че през 90-те години спомага да бъдат открити три нови вида бозайници в отдалечена провинция на Виетнам. По-малко известно е, че в негова книга от 1974, той предполага, че в югоизточна Азия има едно доста по-странно създание.

Това странно същество е забелязвано от американските войници по време на Виетнамската война и ще получи названието "Малката стъпка". Самият Маккинън обаче ще намери отпечатък от него в Малайзия. Ето неговият разказ от първо лице:

"Аз се спрях като закован, удивен от това което виждах. Клекнах, за да проуча смущаващия отпечатък върху земята. Отпечатък, толкова подобен на човешкия и все пак толкова различен, че настръхнах. Имах силното желание да се върна."

Маккинън все пак решил да не рискува и не тръгнал по следите. Неговият местен лодкар му казал, че това е отпечатък оставен от "горските хора" ("Бататут" на местен език).

В друга книга написана от Крег Йоргенсон отново се споменава за нещо, което може да е същото същество. Неговата книга е посветена на войната във Виетнам. В една глава се разказва как 6 американски войници били дълбоко в джуглата. Там те видели същество високо около 1.50 метра. То било покрито с червена козина и ходело на два крака. Войниците си помислили, че може да е орангутан, но се сетили, че във Виетнам няма орангутани. Създанието бързо се скрило сред шубраците.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Чудовищата от Черната гора в Пенсилвания

Няма коментари:

Публикуване на коментар