07 декември 2015

НЛО наблюдателницата в Хупър, Колорадо

Американският щат Колорадо не е от "горещите НЛО точки", но пак в него е имало някои забележими наблюдения на странни обекти в небето. Джуди Месолин, след като се провалила в опита си да отглежда крави, решила да се възползва от местните НЛО истории и през 90-те преобразувала ранчото си в място за наблюдение на "летящи чинии".

През 2000-та година дори построила "НЛО наблюдателница" макар да не вярвала, че много хора ще платят двата долара такса, за да се качат на нея и да се взират в небето. "Наблюдателницата" била висока едва 2-3 метра и представлява най-обикновена платформа. Едва ли ще имаш по-добър изглед, ако се качиш 2 метра по-на високо. И все пак се намерили ентусиасти да си платят за това "удоволствие". Нещо повече - мястото станало доста популярно сред НЛО-ентусиастите. Някои дори държали да ползват наблюдателницата през нощта (не е ясно дали собственичката им е взимала допълнителни пари за това, би трябвало - щом държат на нощните наблюдения). От откриването на наблюдателницата до месец август 2015 от нея са наблюдавани 96 НЛО-та. Самата Месолин е видяла 26.


Джуди Месолин изчислява, че около 95 процента от посетителите са имали някакви НЛО преживявания преди да дойдат на мястото. Това явно ги привлича и те желаят отново да видят някой странен обект.

"Светът се нуждае от място, където хората могат да говорят за техните преживявания и да не им се смеят", казва Джуди.

Жената е разширила бизнеса си - вече продава сувенири и записва личните истории на посетителите. Веднъж 25 екстрасенси посетили мястото и ѝ казали, че има две големи "завихряния" там. Месолин веднага отбелязала с камъни тези места и днес окуражава посетителите да оставят по нещо в "завихранията", за да "вземат от тази сила". В момента е пълно с какво ли не, оставено от хората - изтекли кредитни карти, компакт дискове, плюшени играчки и стотици дребни монети.

Източник

Още преди 10 години съм си мислил дали подобна "бизнес идея" би имала почва в България. Дали да не построя наблюдателница в двора и да взимам по 2 лева на желаещите да се качат на нея?
ПОДОБНИ СТАТИИ:
Относно радио-пиесата "Война на световете"
"Светлините на Финикс" и видяно извънземно
Разбило се НЛО в Антарктика?

Няма коментари:

Публикуване на коментар